ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar 2004: Què ha passat
PUBLICAT Divendres, 18.02.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest 2004 hem volgut també recollir-lo en un únic document, resum dels esdeveniments més rellevants des del punt de vista institucional. I aquí el teniu:

Gener 2004
Començàvem l'any amb un bateig, el del Palauet. Robert Dulsat va guanyar el concurs per posar nom a la Llar d'Infants Municipal.

foto carrer Ample La comissió de mobilitat de la riera Buscarons, que estudiava el futur d'aquesta via comercial, va proposar tallar els dissabtes a la tarda la riera i els botiguers van aprofitar per treure els comerços al carrer. Aquesta iniciativa ha servit per valorar la urbanització d'aquest tram, que es fa al 2005.

Al gener vam viure també l'arribada del nou àlbum de cromos de Canet. La campanya Canet pas a pas va arrencar amb molt força.

Febrer 2004

Començàvem el febrer amb una visita institucional a Madrid. L'alcalde i la primera tinenta d'alcalde van anar-hi per tractar tres temes: els passos subterranis d'accés al passeig marítim, el futur de l'edifici de la caserna de la Guàrdia Civil i la cessió dels terrenys de la zona dels vagons de Renfe.

Conveni CAP 2004Els terrenys del futur CAP van ser nostres també al febrer. Joan Rangel, avui delegat del Govern central i aleshores diputat de l'Àrea de Govern Local, va signar amb l'alcalde Mas les escriptures de cessió.

La Policia Local va fer públics els objectius marcats pel 2004. Cada mes, l'Àrea de Seguretat Ciutadana publica els resultats de les campanyes engegades durant l'any.

Es va aprovar el pressupost de l'Ajuntament per aquest any i totes les llars van rebre el segon número del butlletí d'informació municipal Viure Canet.

Març 2004
Al març s'inaugurava un nou servei: l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Policia Local a l'edifici de l'Ajuntament.

manifestació atemptats 11.03.04 Teníem a punt una presentació sobre el Canet Rock, en un documental per celebrar el número 100 de la revista de música Enderrock. Tot va quedar aturat el matí del dia 11 de març. L'atemptat a Madrid va commocionar el món sencer. Canet també va sortir al carrer.

Després van venir les eleccions generals. El resultat és conegut per tothom. A Canet, la força més votada  va ser també la del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Començava la campanya Siguem cívics i també la cinquena temporada del cicle Primavera de les Arts.

Abril 2004

Mostra d'entitats 2004 L'abril l'iniciava la Policia Local posant en marxa una nova campanya, la de motos i sorolls.

Sens dubte, l'esdeveniment social de l'abril va ser la celebració de la Mostra d'Entitats, que va fer sortir al carrer milers de canetencs i canetenques. La Mostra va concloure amb la proclamació dels canetencs de l'any: Toni Cruanyes i l'ACPO. L'Associació Cultural Plataforma Odèon organitza i participa activament en nombroses iniciatives locals, essent una de les més destacades el festival Re-percussió, que al juny de 2004 ha viscut la seva segona edició.


Vis. consellera Anna Simó 2004 També vam tenir visites destacables, com fou la presència a Canet de la consellera de Benestar i Família, Anna Simó.

La deixalleria municipal es renovava i es va fer pública la intenció d'aplicar una xarxa sense fils al municipi.

Maig

banda música riera Sant DomènecL'1 de maig, com cada any, celebràvem l'aplec Pedracastell. El diumenge 2 va ser per la festa de l'àlbum Canet pas a pas. La pluja que va caure no va aconseguir deslluir l'acte, que va aplegar més de mig miler de persones.

La justícia arxivava les acusacions d'un ciutadà contra l'alcalde i diversos regidors i exregidors de l'Ajuntament considerant a més a més temerària l'actuació del denunciant i obligant-lo a assumir les despeses del judici. Al novembre, l'Audiència Provincial ratificava aquesta decisió.

El Palauet 2005 Començaven les matrícules del segon any de vida del Palauet. Més aules i per tant més alumnes per al curs 2004-05 a la llar d'infants municipal. Educació hi fa millores constants. La primera fase va consistir en una plantada de plàtans i moreres al pati exterior.

Benestar Social i els centres d'ESO de Canet organitzaven una xerrada on es va posar de manifest que el que més preocupa en la relació entre pares i fills adolescents, és el temps lliure i les drogues. Precisament a finals d'aquest any hi ha hagut uns tallers promoguts entre d'altres per l'Escola Taller Els Aromers, per ajudar els joves a conèixer els riscos de les drogues.

 aniversari biblioteca 2004 Les màquines entraven al maig per primer cop al polígon industrial i la Biblioteca celebrava un dels actes del seu aniversari amb cercavila, contes i coca.

L'últim dia del mes es va fer públic el veredicte de la segona Beca Raimon Bonal.

Juny 2004

OPICEl mal estat de l'edifici del carrer de la Font número 8 va obligar l'Ajuntament a desallotjar-lo i a fer-ne una rehabilitació urgent. Ràdio Canet va ser l'única que no va poder-se traslladar i per això va variar substancialment la seva programació.

L'Escola Taller Els Aromers va signar al juny un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya i venia a Canet l'autobús d'atenció al consumidor.

logo educació viària La Comissaria de la Policia Local obria les portes a tothom i es feia públic el logotip guanyador del concurs d'Educació Viària. Poc després, se'n publicava la memòria 2003-04.

Al juny també hi va haver eleccions, en aquest cas, al Parlament Europeu, amb un 39,41% de participació a Canet.

L'Ajuntament va habilitar un centenar de places a l'aparcament de Ca l'Eusebi i les nostres platges van tornar a lluir bandera blava.


Visita conseller Nadal

El 26 de juny el conseller d'Obres Públiques Joaquim Nadal inaugurava oficialment la riera Sant Domènec, una rambla a cel obert que acull tot tipus de celebracions i trobades ciutadanes.


I a finals de juny, és clar, la Festa Major.

Juliol 2004

fira d'artesans a la riera Sant Domènec El juliol l'iniciàvem amb la signatura d'un conveni de col.laboració amb la Direcció General de Seguretat Ciutadana, pensat com a eina eficaç de col.laboració entre els diferents cossos policials catalans.

L'estiu, com sempre, ens ha fet sortir al carrer. Rierada, pintura golfa passejada nocturna, sardanes, fira d'artesans,  festival de música clàssica al castell, jazz, dimecres de música,  ...

OIT Casa museuL'Oficina de Turisme,  s'instal.lava definitivament a la Casa museu i Vil.la Flora tornava a acollir, com molts altres espais al poble, nens i nenes en el seu període de vacances escolars. A Vil.la Flora hi trobem també des de l'estiu l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.


dos contenidors I al juliol vam saber què pensa el veïnat de Canet del nou model de recollida selectiva porta a porta. Els debats ambientals van marcar l'inici de l'intercanvi d'opinió i informació entre administració i ciutadania.

Vam saber també que les interferències als nostres televisors tenien els dies comptats i quin seria el cartell del tercer Canet Cançó +d6. Ajuntament i farmàcies van signar al juliol un primer conveni(2) de col.laboració per solucionar el servei d'urgències farmacèutiques al nostre poble.

Agost 2004

L'agost de 2004 no ha tingut un bon començament. L'incendi d'un restaurant, un accident laboral, una fuita de gas, un atropellament mortal a la via del tren, la caiguda d'un mur i altres incidents que van requerir la presència policial. La crònica de successos va omplir l'espai de notes de premsa d'aquest web bona part del mes.

logo TDT

El Maresme s'ha convertit en comarca pionera del desplegament de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Setembre 2004

La Festa Major petita i els actes de la Diada Nacional, han centrat l'activitat local del setembre.

El dia 8 el Secretari General de l'Esport, Rafel Niubò, va ser a Canet per inaugurar les obres del camp de futbol: els vestidors, el local social, el bar, la farmaciola i un magatzem.

Vil.la Flora(2) va iniciar al setembre la nova temporada formativa, incorporant enguany els cursos de l'Àrea de Promoció Econòmica.

Octubre 2004

Canet canço al fnac A l'octubre vam poder escoltar en directe cançó d'autor catalana a la tercera edició del cicle Canet Cançó +d6.

Va sortir al carrer el tercer butlletí municipal Viure Canet(2) i la Policia Local va demanar a la població que valorés el seu servei a través d'una enquesta d'opinió.

Visita consellera d'educació 2004

L'octubre l'acabàvem amb una visita il.lustre, la de la consellera d'Educació. Marta Cid va ser a Canet(2) i va visitar els terrenys de la futura segona escola pública, El Palauet i l'Escola Misericòrdia.

visita consellera educació 2004


Novembre 2004

La celebració dels 25 anys d'eleccions democràtiques va aplegar alcaldes, regidors i regidores en un emotiu acte el 14 de novembre. Dos dies abans, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel inaugurava el curs de l'Escola Universitària de Teixits de Punt.

Premi Bonal 2004L'Ajuntament encarregava al novembre el catàleg de patrimoni històric i arquitectònic, la Policia Local ens advertia de nou d'enganyifes telefòniques i vam saber quin era el treball guanyador del tercer premi Raimon Bonal.

Desembre 2004

La Policia Local ens presentava al desembre les dues motocicletes que completen la flota de vehicles del cos. El Ple aprovava les Ordenances Municipals pel 2005 i s'anunciava una rebaixa del preu de l'aigua.

centenària canetenca Felicitàvem una de les persones que han fet 100 anys aquest 2004 i sortia al carrer el segon Cançoner de Nadal amb els actes que entitats i Ajuntament fèiem per Nadal, Cap d'Any i Reis. Policia Local i Mossos van tenir cura de la seguretat als nostres carrers amb un dispositiu de patrulles mixtes.

I mentre felicitàvem les festes, preparàvem el 2005: urbanització de la riera Buscarons, projecte del nou CAP, 25 anys de ràdio Canet, una xarxa sense fils a la població, recollida selectiva porta a porta, voluntariat lingüístic, policia de proximitat, nou acord per facilitar-nos l'accés a les farmàcies de guàrdia i sobretot, seguíem veient com són les entitats, les associacions i els veïns de Canet en general, quan han de mostrar la seva solidaritat

logo onada solidària

Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de l'Ajuntament de Canet de Mar, centrada en les informacions municipals que hem publicat durant l'any 2004.

Imatges: Arxiu Municipal
Imatges consellera Marta Cid: Estudi 11 de setembre i Arxiu Municipal
Imatge conseller Nadal: F.Soler

Canet de Mar, febrer de 2005

^