ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament pressionarà el Govern central perquè es facin els accessos al Passeig Marítim
PUBLICAT Dijous, 05.02.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L´alcalde Joaquim Mas ha viatjat aquesta setmana a Madrid, per tractar diferents temes que afecten Canet i que depenen de les decisions del Govern central. Hi ha anat acompanyat de la primera tinenta d´alcalde i regidora d´Urbanisme i de Seguretat Ciutadana Ibis Puig, i del Secretari de la corporació, Marcel.lí Pons.

El viatge estava motivat per tres temes: el futur de l´edifici de la Caserna de la Guàrdia Civil, els passos subterranis que han de connectar el poble amb el Passeig Marítim i la cessió dels terrenys de la zona dels vagons, al costat de l´estació de Renfe.

Per tractar del futur de la Caserna de la Guàrdia Civil van entrevistar-se amb la Gerència d´Infraestructures i Equipaments de Seguretat de l´Estat.
L´Ajuntament, seguint amb la política plantejada al Pla de futur, vol recuperar la façana litoral. I aquest edifici, qualificat com a equipament, està situat en aquest espai, entre la carretera Nacional i la via del tren. Amb una superfície de 1.200 metres quadrats, aquest espai es convertiria en una nova finestra al mar.
L´Estat és a punt de declarar-lo bé no operatiu, és a dir, que no formarà part dels edificis que seguiran sent usats per la Guàrdia Civil a Catalunya. Això vol dir que hi ha un principi d´acord entre les dues institucions perquè passi a ser propietat de l´Ajuntament. Ara, cadascuna en farà una taxació per arribar a l´acord econòmic definitiu.

Els passos subterranis que han de permetre l´accés al Passeig Marítim són també una prioritat per a l´equip de govern.  N´hi ha tres de projectats, un a l´alçada de la caserna de la Guàrdia Civil, l´altre al final del carrer Vall i un tercer a la zona dels vagons.  També hi ha la partida pressupostària d´on sortiran els més de 3 milions i mig d´euros que pagarà íntegrament l´Estat espanyol.

El projecte està però encallat per un conflicte entre els dos ministeris que tenen competències a la zona dels vagons.  L´Ajuntament, que no és l´única població amb aquest problema, farà tota la pressió que calgui perquè es tiri endavant amb la major brevetat possible. A més, aquest estiu és previst que obrin les dues guinguetes d´obra que s´han adjudicat fins ara. Per tant, els accessos són indispensables.

El tercer tema tractat a Madrid és la cessió dels terrenys de la zona dels vagons. La delegació canetenca va entrevistar-se amb la Direcció General de Patrimoni de Renfe, que va mostrar-se favorable al fet que Canet tingui una zona d´aparcament en aquest espai. A més van expressar la predisposició a buscar fórmules econòmiques que no afectin el pressupost municipal, com podria ser una despesa plurianual.

Informació publicada el divendres 6 de febrer de 2004

^