ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El projecte per estudiar l'arxiu musical de Canet guanya la Beca Raimon Bonal
PUBLICAT Dimarts, 01.06.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La proposta guanyadora de la

segona edició

de la Beca Raimon Bonal és la Catalogació i estudi de l'arxiu musical de Canet, dels autors Francesc Bonastre i Bertran, Francesc Cortés i Mir i Maria Teresa Ximenes.

tribunal beca Bonal 2004Aquest és el veredicte que ha fet públic aquest dilluns 31 de maig l'esposa de Raimon Bonal, Carolina Ferrer en nom del Comitè d'Honor de la Beca. El Comitè valora molt positivament la varietat de temes i de la qualitat dels treballs presentats, un total de set i  manifesta la necessitat d´animar als investigadors a seguir treballant en les seves propostes.


beca Bonal 2004Del projecte guanyador el Comitè el destaca per la importantíssima vàlua de l´arxiu musical de la parròquia com a bé patrimonial de Canet de Mar que s´extrapola fora de l´àmbit local. El present treball contribuirà activament al coneixement i a la difusió d´aquest arxiu, a través de la metodologia acurada que es proposa.

Abans de la lectura del veredicte, l'acte, que va presentar el regidor de Cultura Òscar Figuerola, va comptar amb les intervencions de Xavier Mas, membre del Comitè d'Honor i de Carles Sàiz, guanyador de la primera edició.

Sàiz va pronunciar una conferència sobre el seu treball, titulada Marià Serra i Font (1863 - 1926), un model de prohom comarcal en els orígens del catalanisme polític. L'historiador va parlar de Marià Serra sobretot des dels vessants polític i catalanista, destacant-lo no tan sols a nivell local, sinó també comarcal.

beca Bonal 2004

L'acte el va cloure l'alcalde de Canet, Joaquim Mas que va recordar Raimon Bonal, des de l'amistat personal que els va unir durant anys.


Informació publicada el dimarts 1 de juny de 2004

^