ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La jutgessa d´Arenys de Mar arxiva les acusacions contra l´alcalde i diversos regidors de l´Ajuntament de Canet
PUBLICAT Dijous, 06.05.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El ciutadà que va interposar la querella per prevaricació i falsedat documental haurà d´assumir ara els costos del procés judicial.

La jutgessa manifesta que no hi ha indicis de delicte en les actuacions dels responsables de l´Ajuntament de Canet, ni de les informacions extretes de les seves declaracions, ni dels documents que s´han aportat a la causa judicial.

El querellant, senyor Manuel Fernández Alonso, que té diversos processos oberts amb l´Ajuntament, va presentar denúncia al jutjat d´Arenys contra l´alcalde Joaquim Mas, els tinents d´alcalde Ibis Puig i Òscar Figuerola, els exregidors Joaquim Dotras i Josep Lluís Ribas i l´anterior arquitecte municipal.  Acusava l´Ajuntament d´haver impedit, voluntàriament i al marge de la llei, l´avanç d´uns projectes particulars, propietat del querellant.

Ara, després del procés judicial ha quedat palès que l´actuació dels responsables municipals ha estat correcta, justa i d´aplicació a qualsevol ciutadà o ciutadana amb els mateixos interessos particulars.

La jutgessa obliga el senyor Fernández Alonso a pagar els costos del procés judicial, al·legant que hi ha mala fe i falta de fonament en les seves acusacions.
Considera temerària l´actuació de l´acusació particular i manifesta que la querella va ser interposada amb la finalitat d´instrumentalitzar uns fets que estaven abocats “inexorablement” a l´absolució.

Tal i com se cita a la resolució judicial, no és adequat que qui promou un procediment penal sense indicis prou sòlids no hagi d´assumir, com a mínim, els costos generats per la contrapart, perquè aquesta situació afavoreix la proliferació de causes penals sense fonament i que persegueixen finalitats no sempre coincidents amb les judicials.

Els responsables municipals manifesten satisfacció per la resolució de la jutgessa però lamenten profundament el cost personal i sobretot l´institucional que produeixen actuacions com aquesta.


Canet de Mar,  5 de maig de 2004

^