ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les interferències als nostres televisors tenen els dies comptats
PUBLICAT Dilluns, 05.07.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La televisió digital terrestre (TDT) és a punt d'implantar-se a la comarca del Maresme. Això és el que han fet públic des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Vista Canet des del campanarLa nostra comarca serà pionera en l'aplicació d'aquest projecte. A mitjan juliol la Generalitat posarà en marxa una xarxa pilot perquè puguem rebre el senyal de la TDT. Això farà que s'acabin les interferències que hi ha actualment a molts municipis, entre els quals hi ha Canet.

El projecte s'anomena Maresme Digital i emetrà tots els canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i farà el desplegament dels centres emissors i reemissors en dues fases. Per tenir accés a la televisió digital cal que els usuaris tinguem instal.lats uns descodificadors. En el cas de les antenes col.lectives a més a més, s'haurà d'instal.lar un amplificador del canal d'UHF a la nostra zona.

El cost dels descodificadors oscil.la entre els 100 euros els més senzills i els 300 euros els que inclouen prestacions interactives. Amb aquests aparells millorarà la imatge que rebem als nostres televisors, molt deteriorada quan arriba del bon temps. La llum del sol en dies d'anticicló fa un efecte mirall i propaga les ones aèries. Això augmenta doncs les interferències que repercuteixen en els nostres aparells televisors.

La Generalitat té com a fita per implantar la TDT l'any 2012, moment en què el sistema analògic actual haurà desaparegut. Catalunya ha estat pionera en aquesta implantació i la comarca del Maresme ja tindrà la xarxa pilot operativa aquest estiu.

En aquest enllaç amb el web del Consell Comarcal del Maresme trobareu tota la informació sobre la Televisió Digital Terrestre (TDT)

Informació publicada el dilluns 5 de juliol de 2004

^