ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya de motos i sorolls
PUBLICAT Dijous, 01.04.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

moto al carrerAquest abril s'inicia una campanya de control de les motocicletes i dels sorolls que aquestes i altres vehicles a motor provoquen. L'objectiu és la millora de la qualitat de vida de la nostra població, en aquest cas en dos aspectes, d'una banda el control de la contaminació ambiental i de l'altra la seguretat del trànsit a les vies locals.

La Policia Local és la responsable d'aquesta iniciativa que s'inclou dins els objetius que l'Àrea de Seguretat Ciutadana va presentar a principis d'any.

La campanya consisteix bàsicament en:

Informació a la població. Entre els dies 1 i 30 d'abril es farà una tasca informativa per explicar a les canetenques i els canetencs el problema de la contaminació acústica i ambiental (sorolls i condicions tècniques dels vehicles).  A més de la informació en aquest web municipal i a Ràdio Canet, es farà difusió als mitjans de comunicació local i s'han preparat xerrades a les escoles de Canet.

El monitor d'Educació Cívica i Viària i els seus col.laboradors faran sessions informatives per als joves conductors a l'Institut Lluís Domènech i al Col.legi Yglesias i s'oferirà la possibilitat de fer un control voluntari per aquells joves que vulguin conèixer l'estat del seu vehicle.

Agents de la Policia Local faran controls informatius a la via pública que consistiran a detectar les infraccions mitjançant controls preventius i informar els conductors de les deficiències que tiguin els seus vehicles, notificant-los que s'han de solventar en un període màxim de 5 dies.

Això no vol dir que les infraccions molt greus, com ara circular amb l'escapament lliure i la falta d'assegurança o llicència de conducció no siguin sancionades. Aquestes, entre d'altres faltes, evidentment, reben sanció al moment de la infracció.

Control sancionadors. L'1 de maig és la data marcada per començar els controls policials. Es faran inspeccions, mesurament de soroll i comprovació de la documentació i si cal, s'immobilitzaran i denunciaran les infraccions d'acord amb la normativa vigent, fent especial incidència a les condicions de seguretat dels vehicles i sorolls.

Anàlisi i valoració dels resultats. Una vegada finalitzada la fase operativa d'aquesta campanya, es farà un estudi de valoració dels seus resultats. Aquesta anàlisi es difondrà a la població perquè els ciutadans i les ciutadanes en tinguin coneixement i s'ajudi així a millorar les properes campanyes d'aquest contingut.

Ban d'alcaldia sobre la campanya de control de les emissions de les motocicletes i ciclomotors i de les condicions tècniques i de seguretat


Informació publicada l'1 d'abril de 2004

^