ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Canet de Mar 2003: Què ha passat
 
Imprimir

El millor per recordar què ha passat a Canet a nivell institucional el 2003, és veure'n imatges. Aquí en teniu un recull:

Gener 2003
L'Hble. Sr. Felip Puig, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i l'Il.lm Sr. Joaquim Mas, alcalde de Canet, van inaugurar al mes de gener la urbanització de la part alta de la riera Gavarra, la rotonda el.líptica i el Pla de les Fonts

Pla de les Fonts

Canet m'agrada coberta album

Comença la campanya M'agrada Canet. Iniciativa de la Unió de Botiguers, la Plaça Mercat, Artenac, el Grup Excursionista Canet, la Casa museu Domènech i Montaner i l'Ajuntament, l'àlbum de fotografies i cromos modernistes ha acostat un pessic d'història del poble als canetencs i les canetenques. Tot junt, cultura, història i comerç local.

Aquesta pàgina web va inaugurar al gener un espai per a les entitats i associacions de Canet

Febrer 2003
L'Ajuntament de Canet va posicionar-se, al igual que molts ciutadans i ciutadanes i entitats locals, en contra de la guerra de l'Iraq. Els treballadors municipals van afegir-se a les aturades convocades per la Plataforma Aturem la Guerra i, davant de l'Ajuntament van concentrar-se canetencs i canetenques en vàries ocasions per mostrar el seu rebuig.
Les banderes de l'Ajuntament van onejar també a mig pal com a senyal de dol pels morts a la guerra.


treballadors de l'ajuntament no a la guerra


Març 2003
Vil·la Flora
Al març va tenir lloc a Vil.la Flora la festa de cloenda de la campanya de fotografies i cromos modernistes M'agrada Canet, que va ser tot un èxit. L'equip de govern va presentar els resultats del Pla Estratègic fet al municipi. És el Pla de futur de Canet.

Altres fets destacables del març són la inauguració de la pista d'skate a Vil.la Flora, i la presentació d'un dels projectes més ambiciosos i necessaris alhora per a Canet: El nou aparcament i Centre d'Assistència Primària al centre del poble.

Maqueta plaça Universitat


Abril 2003
L'abril va ser el mes escollit per presentar el Pla de desenvolupament turístic, fet a Canet a través de la Diputació de Barcelona per l'empresa ATI MARKEFIN.
logotip del PuntdiSant Jordi va tornar a omplir Canet de roses i llibres. Hi va haver, com cada any, concurs de contes i el Punt d'Informació Juvenil va estrenar logotip.
I a l'abril va tenir lloc també la 1a mostra d'entitats, una iniciativa de les àrees de Cultura i Joventut i del Consell Municipal de Cultura. Amb la mostra d'entitats es pretén fomentar l'associacionisme i la participació ciutadana fent sortir la gent al carrer, organitzant activitats obertes a tothom.


foto de grup futbol sala febrer 2004

L'Ajuntament va rebre el 25 d'abril els jugadors i directius del primer equip del Canet Futbol Sala, després que quedessin primers a la lliga de la 1a Divisió Nacional. La temporada 2003-04 el primer equip juga a la Divisió de Plata.


Maig 2003
Fira Terrassa Casa museuCanet va participar a la Fira Modernista de Terrassa de principis de maig, amb un gran èxit de públic a l'estand dels artesans del nostre poble. També vam celebrar, un any més, l'Aplec Pedracastell.

I al maig hi va haver eleccions municipals. Durant els darrers quatre anys, Canet va passar dels 10.000 habitants. Per això, aquesta legislatura el consistori ha passat de 13 a 17 regidors. L'equip de govern el formen regidors dels grups del PSC, de CiU i d'ERC.


Juny 2003
Castellers a la festa majorAl juny hi va haver portes obertes a l'Escola Bressol i a l'Escola Taller Maresme II.
Les nostres platges van tornar a obtenir la bandera blava. I aquest web va anar incorporant serveis, com ara el de poder consultar la borsa de treball de l'Àrea de Promoció Econòmica. Al juny va acabar també el curs escolar a tots els centres de Canet, inclòs el centre cívic i cultural Vil.la Flora, que va finalitzar amb un bon balanç el primer any del cursos impartits al centre.

Un altre esdeveniment destacable del juny va ser el 1r Trofeu de Ball de Saló Vila de Canet de Mar, que es va fer al Pavelló d'Esports el 22 de juny i que va comptar amb figures de ressò internacional en aquest àmbit. El Club Twirling Canet va participar-hi amb una exhibició.

I per Sant Pere, la Festa Major 2003.


Juliol i agost 2003
L'estiu a Canet va ser, com a tot arreu, molt calorós. Però això no va fer minvar les ganes de sortir al carrer a participar en les activitats organitzades per entitats i institucions.

creu roja a la platjaLes nostres platges van estar vigilades, aquest any també, per personal de Creu Roja. L'Ajuntament de Canet va signar amb Creu Roja un conveni de col.laboració i va destinar la quantitat de 23.708,66 euros en concepte de col.laboració econòmica amb l'entitat.

Obres 1a fase OdèonTambé al juliol van iniciar-se les obres de rehabilitació de l'Odèon. I l'agent de la Policia Local David Díaz va guanyar la medalla de plata a la prova de Motocross dels X Jocs Olímpics de Policies i Bombers.

Tunel rieres El fet més desagradable de l'estiu van ser les inundacions que van patir algunes cases i comerços amb els aiguats del final de l'estiu. Les pluges van evidenciar deficiències en la canalització de les obres de les rieres. COPISA, l'empresa constructora i l'Agència Catalana de l'Aigua van responsabilitzar-se'n i van posar-hi solució immediatament. Al novembre, els veïns afectats van cobrar les indemnitzacions corresponents als danys soferts.

Setembre 2003
logo Canet cançó +d6
El setembre és el mes de la Festa Major Petita i de la Diada Nacional. Aquest any 2003 hem viscut la segona edició del cicle Canet Cançó +d6. La primera part, més popular, es va fer coincidir precisament amb les Festes de la Mare de Déu i la Diada Nacional. Vam poder escoltar la música de l'Elèctrica Dharma, de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i de Pa Sucat.


La Comissió de seguiment del projecte Odèon va presentar-se als mitjans de comunicació el 18 de setembre.

Canet ha participat, un any més, a la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Aquest cop a través de les mans dels artesans locals. ARTENAC és l'entitat que ha decorat l'estand, amb fotografies de les seves mans elaborant joies, ceràmica, vitralls -de vidre i de pastisseria-, forja, retallables ...  Les noies que han estat durant l'estiu a les oficines de turisme de l'Ajuntament, han estat les encarregades de donar informació local als visitants.

Fira Calella estand ajuntament Canet de Mar 2003

I al setembre ha començat el primer curs de la nova Escola Bressol Municipal.

Octubre 2003
logo Viure CanetEl primer número de Viure Canet, el butlletí d'informació municipal, surt a l'octubre al carrer i arriba a totes les llars de Canet. Comença una nova Escola Taller, Els Aromers. Durant dos anys, quaranta nois i noies d'entre 16 i 24 anys aprendran un ofici i contribuiran a l'adequació de l'entorn de Vil.la Flora per fer-ne un espai d'ús públic.
Ràdio Canet ha estrenat aquest octubre, nova pàgina web. I el Consell Municipal de Cultura ha celebrat el seu sisè plenari, on han donat suport a la Comissió de l'Odèon.

Conveni CAP I l'Il.lm. Sr. Joan Rangel, Diputat de l'Àrea de Govern Local de la Diputació de Barcelona, va visitar-nos per signar amb l'alcalde Joaquim Mas, el conveni de cessió dels terrenys del futur CAP, aparcament i plaça pública al centre de Canet. També des de la Diputació, ens ha arribat suport per a rehabilitar l'edifici de Can Pinyol i ubicar-hi diverses dependències municipals.

Canet Cançó fnacEnric Casasses i Pascal Comelade, Lluís Llach, Adrià Puntí i Joan Isaac han actuat davant més de 1.600 persones en els quatre concerts de la segona edició del cicle Canet Cançó +d6. L'Ajuntament de Canet va fer-ne la presentació pública a la Sala de Premsa de l'FNAC de Barcelona.

Jaume Dotras director de l'Orfeó Misericòrdia, va deixar-nos també a l'octubre. Entitats i associacions van dedicar-li diversos homenatges. L'Ajuntament, de la mà del regidor de Cultura i Comunicació va expressar públicament el seu condol.


Novembre 2003
El novembre va començar amb l'obertura de pliques de les obres del sector U7, és a dir, del futur Polígon Industrial de Canet. Vint-i-set empreses van presentar-s'hi i tretze projectes més van optar a la direcció de l'obra. A final d'any s'han adjudicat, tant l'obra, com la direcció facultativa.

També al novembre vam saber que s'inicava la redacció del projecte de la segona escola pública. I va sortir de Canet la caravana solidària a l'Àfrica Occidental 2003.

Damià Calvet 2003

Generalitat i Diputació van comprometre's a recolzar i donar suport al projecte de l'Odèon. Diputació amb la redacció del projecte de programació i Generalitat amb la signatura d'un conveni per a la realització d'obres de rehabilitació.

El novembre ha estat mes d'eleccions autonòmiques amb un canvi històric al govern de la Generalitat. Aquí teniu els resultats a Canet de Mar.

elecció del nom el Palauet

I vam començar a buscar nom per a l'Escola Bressol. El guanyador del concurs s'ha sabut ja al 2004. Ha estat Robert Dulsat Planas i el nom de l'Escola, El Palauet.


Desembre 2003
Al desembre s'ha enllestit la canalització de les rieres de Canet. Els últims dies de l'any les rondes estaven tallades al trànsit, essent aquest el darrer canvi circulatori important provocat per les obres. Ara s'ha de pensar molt bé com es farà la urbanització sobretot la dels trams més comercials, com és la riera Buscarons. S'ha constituït una comissió de mobilitat per estudiar les alternatives d'aquest tram.

conferència residus medi ambient 2004
L'Àrea de Medi Ambient pretén ensenyar-nos durant el 2004 a tenir cura dels residus que generem. Al desembre vam tenir un primer canvi d'impressions, amb dues conferències, una adreçada als botiguers i empresaris locals i l'altra al públic en general.

També al desembre Canet va celebrar el primer aniversari de la compra de l'Odèon.  I es va presentar la segona edició de la Beca Raimon Bonal.

L'Àrea de Seguretat Ciutadana va fer públic el protocol d'actuació d'ocupacions a la via pública i talls de carrers, que s'ha començat a aplicar al gener de 2004.

bibliotecafelicitació Nadal 2004

L'Ajuntament va felicitar el Nadal amb una imatge de la Biblioteca P.Gual i Pujadas que aquest 2004 celebrarà els seus 85 anys d'història.

Portada album Canet pas a pasComerç i Turisme va presentar, el 28 de desembre, el Canet pas a pas, el segon àlbum de fotografies i imatges del poble.

I vam acabar l'any amb un lluït programa de Festes. Amb actes per a tothom organitzats per les entitats i les associacions i l'Ajuntament. Des de la Regidoria de Cultura es va preparar un programa que tornava a estar envoltat de cançons de Nadal. Un nou cançoner per fer-nos les festes més properes i participatives.


Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de l'Ajuntament de Canet de Mar.
Fotografies: J.Dulsat / Estudi 11 de Setembre / F.Soler / Àrea de Comunicació

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^