ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ja estan solventats els problemes de la canalització de les rieres
PUBLICAT Divendres, 10.10.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Els responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que el dimecres van explicar a la població l'estat de les obres de les rieres, han fixat el primer trimestre del 2004 per a deixar enllestida la totalitat de la canalització.

sessió canalització de les rieresLa directora de l'ACA, Marta Lacambra va reconèixer alguns errors en la construcció, però va destacar l'esforç i la rapidesa en la seva solució. Per la seva banda, l'alcalde Joaquim Mas va recordar que l'Ajuntament és qui ha de vetllar pels interessos de Canet i que per això s'estan demanant totes les garanties a les administracions corresponents.

Guillem Peñuelas, director de l'Àrea Tècnica de l'ACA, va ser l'encarregat d'explicar a la població quines han estat les mesures preses després dels incidents de l'agost passat, quan aigües fecals i pluvials van entrar pels labavos de cases i comerços.

Amb una exposició molt detallada, Peñuelas va destacar dues causes que van incrementar les conseqüències dels aiguats: el fet que les obres estiguessin en execució i la gran quantitat d'aigua que va arribar a la riera des dels carrers de la seva banda dreta. Després d'un estudi exhaustiu s'han determinat alguns carrers com a grans baixadors d'aigua en cas de pluja: Mas Feliu, Sant Cristòfol, Pas d'en Marges, Mercat i Sant Pere.

La solució ha estat la construcció d'uns sobreixidors que recullen aquesta aigua i la porten al calaix central, que sí que té cabal suficient per recollir-ne grans quantitats.  Els tres sobreixidors més grans són els dels carrers Sant Pere, Mercat i Pas d'en Marges. Els dos primers ja estan en funcionament. El del Pas d'en Marges es construirà quan les obres hi arribin, que serà aproximadament d'aquí a dues setmanes.

Tunel rieres

Abans de la sessió informativa, l'alcalde, la regidora d'Urbanisme Ibis Puig, els regidors d'Obres i de Comunicació, Rafa Dulsat i Òscar Figuerola i altres regidors del consistori, acompanyats de responsables de l'ACA i de l'empresa constructora COPISA, van visitar l'interior de les rieres. Entrant per la part final de la riera Sant Domènec, van poder veure el tram final del calaix central, totalment acabat. Els tècnics van destacar-los les obertures dels sobrexidors que connecten el calaix central amb la xarxa d'aigües residuals.


Els treballs de canalització s'estan fent, avui, en dues zones. Una és la riera del Pinar, ja en el seu tram final i l'altra la part superior de la riera Marià Serra.

Informació publicada el 9 d'octubre de 2003

^