ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Segona edició de la Beca Raimon Bonal
PUBLICAT Divendres, 19.12.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'alcalde Joaquim Mas i el regidor de Cultura Òscar Figuerola han presentat davant els mitjans de comunicació la segona edició de la Beca d'investigació local Raimon Bonal i de Falgàs.

resolució beca Bonal 2004Raimon Bonal va morir al gener del 2001. Després de fer-li un primer homenatge, va sorgir un col.lectiu de canetencs i canetenques que volien que es recordés d'alguna manera l'important tasca social duta a terme pel sociòleg canetenc. El col.lectiu va demanar tres coses a l'Ajuntament, una plaça o carrer amb el nom de Raimon Bonal, la convocatòria d'un premi adreçat als estudiants de secundària i la convocatòria d'una beca que servís per fomentar l'estudi i la difusió de la història local.

Actualment ja hi ha una proposta perquè Canet tingui un carrer amb el nom de Raimon Bonal, el premi de secundària ja ha celebrat la primera edició i la beca, dotada amb 4.808 euros, arriba enguany a la segona convocatòria. La primera es va fer l'any 2002 i la va guanyar l'historiador local Carles Sàiz. Sàiz està fent un estudi sobre Marià Serra i l'evolució de la història local de principis del segle XX.

Precisament Carles Sàiz, que també era a la roda de premsa, ha explicat la seva sorpresa a l'hora d'aprofundir en la figura de Marià Serra, ja que, a través de la investigació d'aquest canetenc il.lustre, es poden entendre actuacions que abasten tota Catalunya. El nom de Marià Serra apareix a totes les assemblees catalanistes i la seva figura fou clau perquè la Mancomunitat de Catalunya s'impliqués a Canet amb la creació de la Biblioteca o de l'Escola de Teixits de Punt.

El treball de Carles Sàiz estarà acabat a la primavera de 2004. La intenció és, tal i com ha dit el regidor de Cultura, fer coincidir el veredicte de la segona edició de la Beca amb la presentació del treball de la primera edició. És previst també que els guanyadors de la Beca vegin publicats els seus estudis.

beca Bonal 2003 Òscar FiguerolaÒscar Figuerola ha destacat la força amb que neix aquesta segona convocatòria. En la seva difusió s'hi ha incorporat l'arxivera municipal, no contractada encara per l'Ajuntament al moment de la primera edició i que coneix directament l'àmbit de l'arxivística a Catalunya i el món universitari. Aconseguirem que allò que el col.lectiu ciutadà Raimon Bonal volia, que era conèixer millor el lloc on vivim, sigui possible amb quatre o cinc convocatòries, ha dit Figuerola.

Tant l'alcalde com el regidor de Cultura han coincidit a lloar la figura de Raimon Bonal. Figuerola a més, ha fet esment a la mort de Jaume Dotras i de Josep Mª Fàbregas, dos canetencs que van viure, igual que Raimon Bonal, compromesos amb el nostre municipi.

Els treballs que optin a aquesta segona edició es poden presentar entre el 2 de febrer i el 31 de març de 2004.

Consulteu aquí les bases d'aquesta segona edició.

Qui era Raimon Bonal

Informació publicada el 22 de desembre de 2003

^