ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Felicitació nadalenca de l'Ajuntament
PUBLICAT Dilluns, 22.12.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
bibliotecafelicitació Nadal 2004


Aquesta és la imatge amb què l'Ajuntament de Canet felicita el Nadal aquest any. Coincidint amb els 85 anys de la Biblioteca P.Gual i Pujadas, inaugurada el 8 de desembre del 1919, i amb els 5 anys del trasllat a l'edifici de l'Ateneu, on és avui la Biblioteca, l'Ajuntament aprofita per començar l'any amb un primer recordatori d'aquesta celebració.

El 2004 doncs, serà l'any de la Biblioteca i ja s'estan preparant moltes activitats per celebrar l'efemèride. Malauradament, qui no podrà participar d'aquest esdeveniment és Aurora Díaz Plaja, que fou bibliotecària de Canet i que ha mort aquest desembre a Barcelona als 90 anys.


 

Aurora Díaz Plaja, bibliotecària, escriptora i periodista va dedicar la seva vida professional a les biblioteques infantils i a promoure la literatura infantil i juvenil. Quan va acabar els estudis va treballar en una biblioteca de Mallorca i a la Canet de Mar. Durant la Guerra Civil va anar en el Bibliobús del Front a portar llibres als soldats. Represaliada pel franquisme, Aurora Díaz Plaja va dedicar-se al periodisme fins que va aconseguir treballar de nou a les biblioteques.

Dona entusiasta i plena d'energia, l'Aurora va escriure llibres infantils, col.laborà en nombroses publicacions, participà en jornades i congressos, va fer traduccions, comentava llibres a la televisió i va donar suport a totes le iniciatives que tinguessin com a finalitat promoure la lectura i l'ús de les biblioteques. Com a impulsora de les biblioteques infantils als parcs públics, va aconseguir que es creés la Biblioteca infantil Josep M.Folch i Torres del Parc de la Ciutadella i la Biblioteca infantil i juvenil Lola Anglada de l'Eixample. També va treballar a la Biblioteca infantil Santa Creu de Barcelona, fins que es va jubilar l'any 1983.


Les mateixes imatges de la felicitació del Nadal són les que apareixen al calendari 2004, coeditat per l'Àrea de Cultura i per la mateixa Biblioteca P.Gual i Pujadas.

Fa dos anys, el calendari reproduïa un dibuix de Verdaguer, l'original del qual és a la Casa museu Domènech i Montaner. I aquest any 2003, tant la felicitació com el calendari mostraven una imatge dels gegants de Santa Florentina.
^