ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet mostra la feina dels seus artesans a Calella
PUBLICAT Dijous, 18.09.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament de Canet participa, com cada any, a la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Aquest 2003 se'n celebra la XXIIena edició.

mans fira Calella portada
El nostre estand a la Fira mostra l'artesania local.

L'associació d'artesans de Canet ARTENAC és qui ha dissenyat l'estand, basant-se en la combinació d'imatges de peces durant la seva elaboració i un cop acabades. Joies, vitralls, tant de vidre com els dolços de Canet, ceràmica, forja, gravats ... com diu l'associació, s'ensenyarà l'artesania a Canet, feta amb bones mans.

Abans la gent treballava en petits tallers, amb les mans i fent servir eines i gairebé sense màquines. Eren els artesans. Els objectes es feien un per un i s'hi passava molt de temps. Amb l'aparició de les màquines el treball es fa més fàcil i ràpid. Els productes elaborats així són més barats. Els tallers en mecanitzar-se, es van convertir en petites indústries.

L´artesania és una de les expressions més importants de la cultura d´ un poble. Es transmet de generació a generació,  moltes vegades de forma tradicional. A Catalunya hi ha una gran quantitat d´oficis artesans, quasi tots els que us pugueu imaginar.

A Canet de Mar en tenim una bona mostra,  que s´ha de preservar. Per això es va crear l´ASSOCIACIÓ D´ARTESANS ARTENAC, canetencs sensibilitzats amb l´artesania de qualitat que, des de ja fa més de tres anys, estan col·laborant amb les activitats culturals i amb el comerç del poble (concurs de pintura golfa, fires, viatges, exposicions...)

Aquest any l´Ajuntament de Canet ha cregut important que aquest col·lectiu juntament amb ELS PASTISSERS i els seus “VITRALLS DE CANET” siguin els que representin el nostre poble a la  XXIIIena Fira de Calella i l´alt Maresme.


 

Entre els productes més destacats s´hi troben la ceràmica, la forja, els vitralls, les joies, els gravats, l´art en paper, els esmalts, els pastissets... productes de qualitat, fets a mà, amb les tècniques i la sàvia tradició de la nostra història.

Tot això i molt més ho podeu trobar als obradors, tallers i petits comerços dels carrers de  Canet de Mar.

Alguns dels artesans tindran també estand propi, com és el cas de l'empresa ESTRALLS, dedicada al disseny i a l'elaboració de vitralls.

La Fira és del 19 al 23 de setembre. L'horari: Matí: D'11.00 a 15.00 hores. Tarda: De 17.00 a 22.00 hores.

foto: ARTENAC


informació publicada el 18 de setembre de 2003

^