ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Consell d'Infants de Canet de Mar
 
Imprimir
Què és titol web

El Consell d’Infants de Canet de Mar és un nou òrgan de participació política local que impulsa l’Ajuntament amb la complicitat de la comunitat educativa, perquè els infants col·laborin activament en la construcció, desenvolupament i millora de Canet de Mar a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora. Participació política entesa com a ciència i art de governar, per aprendre valors, tenir voluntat de servei i compromís. Veieu aquí un breu vídeo sobre què són i que fan els Consells d’Infants i Adolescents, editat per la Universitat de Barcelona.

objectius

  • Promoure la participació de tots els infants de Canet de Mar en la vida del poble. Fer un poble també a la mida dels infants i garantir que la seva veu arriba a les institucions. Participar més a les escoles, a les entitats i a tot arreu de Canet de Mar.
  • Detectar els desitjos, les necessitats, els neguits i les inquietuds dels infants a la seva vida quotidiana: l’escola, la família, les amistats, les entitats, el poble...
  • Fer que els drets dels infants siguin escoltats, defensats i reconeguts. Sensibilitzar a la ciutadania i les institucions perquè els prenguin en consideració i els compleixin.
  • Millorar el poble globalment incorporant els punts de vista dels infants. Canviar la mirada general de les persones adultes vers als infants, que volen transformar socialment tots els àmbits de la societat.
  • Fomentar que els infants coneguin el poble, participin en la seva construcció i hi gaudeixin. Conèixer, per part dels infants més i millor el funcionament de l'ajuntament i altres espais i organitzacions del poble.
  • Educar en els valors, les actituds i les pràctiques democràtiques. Posar en valor la política com a una activitat necessària per a la convivència, assumint la responsabilitat amb els afers col·lectius i experimentant el compromís d’exercir el rol de representant.
  • Aprendre a organitzar-se, a desenvolupar l'esperit crític i a debatre sobre tot allò que afecta a la infància de Canet de Mar. Formar els infants sobre els seus drets com a ciutadans/nes, sobre l’exercici de la participació ciutadana i sobre aquelles competències relacionades amb pensar i argumentar.

Consell d’Infants està format per infants de 5è i 6è de primària de Canet de Mar o que estudien a una escola del poble. També s’escullen a les entitats i equipaments compromesos amb el projecte.

Rquisits

  • Que vulguin ser Consellers/es, és a dir, representar els seus companys i companyes, i també al conjunt d’infants de Canet de Mar, tenir ganes de debatre i d’aprendre moltes coses sobre el poble.
  • Han de tenir disponibilitat per participar a les sessions del Consell d’Infants un dia al mes (1h 30’ després de l’escola) i no han d’exercir cap càrrec de representació escolar.
^