ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dimecres
25.11.2009
14:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Exposició:  Obrim portes als Drets!
Lloc
Casa museu Lluís Domènech i Montaner
Durada
Del 25 de novembre al 8 de desembre

Aquesta és una exposició que es pot veure a partir del dilluns 23 de novembre. El dimecres 25, a les 14.00 hores, rebrà la visita del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que serà a  Canet per signar un

conveni de col·laboració

amb l'alcalde Joaquim Mas. - nota de la visita -

Es tracta d'una exposició itinerant que podreu veure a Canet fins al 8 de desembre.
Podeu visitar-la a la Casa museu Lluís Domenech i Montaner ( xamfrà riera Buscarons amb riera Gavarra). Els horaris de visita són: els dimarts de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00  i de dimecres a dissabte de 9.00 a 14.00 hores.

Obrim portes als drets! és el títol de l´exposició organitzada pel Síndic de Greuges per commemorar, al llarg de l´any 2009, tres dates assenyalades de la història i la vida de la institució: 600 anys de la creació per part del rei Martí l´Humà de la primera institució de defensa de drets a Catalunya, anomenada, el 1409, provisor de greuges; 30 anys de la recuperació de la figura del defensor amb l´Estatut d´autonomia de Catalunya de 1979; i 25 anys de la Llei reguladora del Síndic i fundació de la institució actual. Aquestes tres dates històriques són una de les bases de l´exposició, com també ho són els tres síndics que han ocupat el càrrec durant el quart de segle de vida de la institució: Frederic Rahola, Anton Cañellas i Rafael Ribó.

L´exposició ha estat especialment pensada i dissenyada perquè sigui itinerant. A més de la seu del Síndic a Barcelona, l´exposició ja s´ha pogut veure a Santa Coloma de Gramenet, Solsona, Cardedeu, Cubelles, el districte de Nou Barris de Barcelona, Puigcerdà, la Seu d´Urgell, Falset, Terrassa, Mollerussa, Mataró, Tortosa, Sant Feliu de Guíxols,  Roses, Barberà del Vallès, Sant Sadurní d´Anoia, Sant Cugat del Vallès i Cambrils. El Síndic ofereix a tots els pobles i les ciutats de Catalunya aquesta mostra, que recull no solament la història de la institució, sinó també la seva utilitat per als ciutadans. El disseny de l´exposició, realitzada per l´arquitecte Joan Sibina, s´ha fet d´acord amb la imatge corporativa de la institució i s´ha inspirat en el paper social que té el Síndic i en les portes que ha anat obrint al llarg dels darrers 25 anys.

Obrim portes als drets! és,  també, un compendi d´una dotzena de casos que es van plantejar al Síndic perquè comportaven una vulneració de drets. La intervenció de la institució va fer que s´introduïssin canvis substancials que han revertit en la societat, és a dir, que han obert portes que fins aleshores eren un obstacle. Serveis socials, medi ambient, seguretat ciutadana, infants, salut i consum són algunes de les àrees incloses en l´exposició, com també ho és la xarxa de defensa de drets que estableixen els defensors des del nivell local fins a l´internacional, passant pels autonòmics, universitaris, etc.

L´exposició és una plataforma de difusió de la institució del Síndic de Greuges de Catalunya, una tasca en la qual tenen un paper important els mitjans de comunicació, també presents en la mostra.

Aquesta exposició forma part de les activitats de Canet pels Drets Humans

Informació relacionada
Dijous, 12 de gener de 2023
El moviment Urban Sketching està basat en el conegut dibuix 'in situ' i en el fet de fer-ho en grup, cadascú amb la seva tècnica preferida i generalment sobre d'un quadern.
Dimecres, 28 de desembre de 2022
Divendres, 6 de març de 2020
Dimarts, 3 de març de 2020
Exposició de fotografies
Divendres, 11 d'octubre de 2019
Salvador Acosta
Dijous, 5 de setembre de 2019
Activitat de les Festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia
Dimarts, 27 d'agost de 2019
Nàpols i Catalunya a: L'Art dels Sentits
^