ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet pels Drets Humans
Actes i activitats diverses sobre drets i deures de la ciutadania
PUBLICAT Dijous, 19.11.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Dins del Pla Municipal de Ciutadania, l'Ajuntament prepara aquests dies, diferents actes relacionats amb els drets i els deures dels ciutadans, la cohesió social i el civisme.

Aquest divendres, 20 de novembre, és el Dia internacional dels Drets dels infants i és precisament aquest 2009 l'any que en fa 20 de la convenció dels Drets dels infants. I el divendres 10 de desembre és el Dia internacional dels Drets Humans. Per tot això i perquè des de l'Àrea de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament s'estan duent a terme diferents projectes relacionats amb la ciutadania, els seus drets i deures i la convivència i el civisme, s'aprofita aquest final d'any per agafar el relleu del que han fet les associacions ciutadanes a la Mostra d'Entitats d'enguany i dur a terme diferents impactes que volen d'una banda explicar-nos i de l'altra conscienciar-nos, sobre la importància de no baixar la guàrdia i cometre l'error de pensar que en l'activisme pels drets humans ja està tot fet.

El dissabte 21 novembre, a la Biblioteca P.Gual i Pujadas es recordarà la figura de l'Otília Castellví, una dona com n'hi ha poques que va viure una època excepcional, una època crua i fosca, dominada pels totalitarismes que destruien sistemàticament els drets humans. Taula rodona sobre Otília Castellví

El dimecres 25 de novembre l'Ajuntament es vestirà de gala per rebre el Síndic de Greuges, figura cabdal per a la defensa dels drets de la ciutadania, que signarà amb l'alcalde Joaquim Mas un conveni de col·laboració que permetrà tenir a Canet un punt fix on dipositar les nostres queixes i que aquestes arribin a la Sindicatura.  La Sindicatura es desplaçarà dos cops l'any a Canet per atendre directament la població que ho desitgi.  Visita del Síndic Rafael Ribó

Abans d'aquesta signatura la Comissió Permanent de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona, de la qual Canet n'és membre actiu, es trobarà a l'Ajuntament per fer-hi una sessió de treball. I després anirem plegats fins a la Casa museu per visitar l'exposició itinerant del Síndic de Greuges titulada Obrim portes al drets, que podrem visitar fins al 8 de desembre.

I el 15 de desembre, a la Casa museu, tindrà lloc una conferència titulada Els drets humans a casa nostra, a càrrec d'Amnistia Internacional.

^