ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament de Canet i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l'àmbit local
PUBLICAT Dimecres, 25.11.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Visita síndic de Greuges L'alcalde Joaquim Mas i el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d'oferir una millor atenció als habitants de Canet de Mar en la defensa dels seus drets en l´àmbit local.

La signatura del conveni ha tingut lloc després de la sessió de treball de la Comissió Permanent de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, de la qual Canet n'és membre actiu. La trobada s'ha fet a la sala annexa a l'Alcaldia i ha estat presidida pel diputat delegat de Participació Ciutadana, Xavier Amor.

Després de la signatura del conveni entre el Síndic i l'Ajuntament, els assistents s'han desplaçat fins a la Casa museu Domènech i Montaner per presentar l'exposició itinerant del Síndic, Obrim portes als Drets, que tindrem a Canet fins al 8 de desembre.


El conveni d'ambdues institucions estableix que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Canet que hagi atès el Síndic. D'altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l'informe esmentat.

Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. Amb aquesta finalitat, el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l'abast d'una queixa. També podrà traslladar a Canet els assessors que consideri adients perquè s'entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l'Ajuntament ha de facilitar-los un espai que estarà situat al Centre Cívic i Cultural Vil·la Flora.

A petició del Síndic, l'alcalde ha de posar a la seva disposició els responsables polítics i funcionaris pertinents perquè l'informin de les circumstàncies i els antecedents que fan referència a la queixa.

El conveni inclou també els diversos procediments que el ciutadà pot utilitzar per presentar una queixa al Síndic:

  • de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic
  • per telèfon, trucant al 900 124 124
  • per correu electrònic a l'adreça sindic@sindic.cat
  • per fax al 933 013 187
  • pel web www.sindic.cat
  • lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi o per mitjà de les bústies, d´ús exclusiu del Síndic,  que s´instal·larà a la planta baixa de l´edifici de l´Ajuntament i al Centre Cívic i Cultural Vil·la Flora.

El Síndic podrà proposar que s´iniciï un procediment de mediació que faciliti una resolució positiva i ràpida de les queixes, sempre a petició conjunta dels interessats i de l'Ajuntament. El seguiment del conveni el farà un grup de treball format per representants de les dues institucions. El conveni té una vigència de dos anys. Aquest és el vuitè conveni d´aquestes característiques que signa el Síndic amb un municipi. Els anteriors han estat amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia, Cubelles, Cardedeu, Sant Pere de Ribes i Barberà del Vallès.

El 2008 el Síndic va iniciar 43 actuacions (9 queixes i 34 consultes) provinents d'habitants de Canet de Mar . El 2009 ja s'han iniciat 23 actuacions (18 queixes i 5 consultes ).


Canet pels Drets Humans

^