ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els Serveis Socials publiquen la Memòria d'actuacions de l'any 2014
PUBLICAT Dimecres, 15.04.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Àrea de Serveis Socials acaba de fer pública la Memòria de xifres, resultats i conclusions de l'any 2014. El Servei Social Bàsic municipal du a terme principalment actuacions d'informació, orientació, assessorament, valoració i tractament social a les persones i/o famílies de Canet, mitjançant l’atenció individualitzada. Aquesta atenció es completa amb serveis, projectes, i protocols d'actuació adreçats a col·lectius específics i/o comunitaris. Els Serveis Socials treballen molt en xarxa i de forma continuada amb altres municipis i organismes supramunicipals, per tal de consensuar formes d'actuació i resolució col·lectiva de problemàtiques que, malauradament són comunes a moltes poblacions. 

Amb un pressupost de 128.185 euros aquest 2014, els serveis socials han destinat un 47% als ajuts socials puntuals i un 53% al desenvolupament de serveis i projectes.

Aquest 2014 s'han atès als Serveis Socials d'Atenció Primària un total de 784 famílies. L'atenció respon a la demanada de suport per diferents problemàtiques socials, essent les més nombroses les relacionades amb mancances socials i problemes socio-sanitaris i/o econòmics. 

Els serveis que s'ofereixen des dels Serveis Socials són:

- Servei d'ajuda a domicili
- Teleassistència domiciliària
- Transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda
- Préstec de material i ajuts tècnics
- Arranjament d'habitatges
- Canet Aliments
- Altres serveis

El Servei d'ajuda a domicili s'ha prestat a 25 famílies durant el 2014 i ha estat sobretot perquè un dels seus membres, presentava un grau de dependència. El Servei de teleassistència continua prestant-se sobretot a dones que viuen soles. Al 2014 s'han atès 208 persones a través d'aquest servei que consisteix a portar un penjoll al coll amb un polsador connectat les 24 hores al servei d'emergències mèdiques. El préstec de material compta amb la col·laboració d'entitats i particulars que treballen activament per resoldre també situacions de mancances socials i assistencials. Càritas parroquial de Canet de Mar ha cedit un any més un llit articulat per aquelles persones que per raons de malaltia o dependència, puguin necessitar-lo temporalment. L'arranjament d'habitatges ha mantingut la xifra d'ajut de l'any passat. Aquests arranjaments es concentren en millores per adaptar els habitatges a les necessitats físiques i de seguretat dels usuaris. Els banys i les dutxes adaptades són les reformes més habituals. Durant el 2014 s'han arranjat 4 habitatges.

El projecte Canet Aliments s'ha reforçat aquest 2014. L'adquisició d'un nou local i l'ampliació de les famílies beneficiàries han permès doncs, arribar a un major nombre de persones que reben ajut puntual en moments de dificultats econòmiques. L'any 2014 han rebut suport 742 persones, que corresponen a 249 famílies del municipi. 

Rebost Canet Aliments  Rebost Canet Aliments  Arranjaments habitatges - Serveis Socials

Altres serveis

Des dels Serveis Socials es desenvolulpen altres projectes, bé sigui en xarxa amb altres municipis, o bé de forma individualitzada com a municipi.  Els darrers anys s'ha potenciat el servei de psicologia i logopèdia infantil. Gràcies a la implicació de la Fundació AGI, ha estat possible dur a terme amb èxit l'atenció i el suport necessari per a les famílies amb risc de vulnerabilitat social. Això inclou tant el servei de logopèdia, com el de reforç escolar. Durant el 2014, s'ha pogut donar servei a 16 persones.

Des del 2013, s'ofereix també a través dels Serveis Socials, el servei d'intermediació hipotecària. L'Ajuntament va decidir començar a oferir-lo davant la problemàtica creixent per a moltes famílies per fer front als pagaments dels seus habitatges. Durant el 2014 s'han gestionat 20 expedients relacionats amb aquestes qüestions.

L'Ajuntament va signar un conveni amb l'Escola Universitària d'Òptica i Optometria de Terrassa (EUOOT), gràcies al qual s'ofereix un servei a persones amb problemes de salut visual i en situació de vulnerabilitat social. Aquest 2014 se n'han beneficiat 9 persones. 

L'atenció social municipal es complementa amb les actuacions a nivell comunitari que no necessàriament s'adrecen a persones concretes, sinó a col·lectius específics o a la població en general. Ens referim a aquests projectes:

- Protocol d'emergències socials
- XIAF - xarxa infància adolescència i família
- Protocol de violència de gènere
- Protocol de maltractament infantil
- Protocol d'absentisme escolar
- Comissions socials als centres escolars
- Mesures alternatives a la sanció administrativa municipal
- Coordinació amb els serveis d'atenció a les persones, a nivell municipal i supramunicipal

I a tots aquests serveis, cal afegir les gestions, informes i tramitacions que fan les professionals de Serveis Socials en àmbits com la dependència, el RMI (renda mínima d'inserció) o la sol·licitud d'informes d'arrelament social.

Llegiu la Memòria completa al document adjunt:

Memòria 2014 Serveis Socials

Memòria 2014 Serveis Socials

Fitxer: MEMORIA_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 43
Mida: 1.06 MB

^