ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Crònica del Ple ordinari del 24 de febrer de 2022
 
Imprimir
Ple 24 de febrer de 2022

El Ple comença amb la lectura d'una declaració institucional que fa la sra. Alcaldessa, amb motiu de la invasió de Rússia a Ucraïna. 

Podeu escoltar-la al minut 1 de la Vídeoacta del Ple


Aquest és un ple ordinari, és a dir, forma part de les sessions que els propis electes han establert com a obligatòries i que es duen a terme cada dos mesos. Serveixen per portar a aprovació determinades propostes, mocions i per explicar i debatre els assumptes d'interès municipal.

PRINCIPALS PROPOSTES PRESENTADES I DESENVOLUPAMENT DELS PUNTS DE L’ORDRE DEL DIA

Entre els punts de l'ordre del dia tractats, en aquesta crònica us destaquem els següents: 

Aprovació de les actes dels dos plens anteriors, un d'ordinari i un d'extraordinari: 

23/12/2021

27/01/2022

Aprovació de la modificació de l’ordenança fiscal número 4 reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana per adaptar al RDL 26/2021.

És una adaptació a la nova normativa sobre la plusvàlua, arran del Reial Decret que ha aprovat el Govern espanyol. S'ha hagut de fer un nou càlcul, que el regidor d'Hisenda, Pere Xirau (Canetencs Independents), deixa clar que és menor a la que s'aplicava anteriorment, abans de la nova norma. 

S'aprova amb els vots a favor d' ERC, CI, Junts x CANET i Som CANET

Aprovació de la modificació de crèdit 06/2022 de transferència de crèdit.

Ho explica el regidor d'Hisenda, Pere Xirau. Es traspassen diners del fons de contingència al Capítol I, que és el de personal. El motiu és que la Llei de Pressupostos estatals ha aprovat l'increment del 2% del sou dels treballadors públics. El traspàs és de poc més de 123mil euros. 

Tots els electes hi voten a favor. 

Sol·licitud reequilibri econòmic de la concessió de la piscina: requeriment de documentació.

Com detalla el regidor d'Esports, Josep Tenas (ERC), s'està fent una auditoria i falta documentació important, que ara es demana a l'empresa concessionària. 

Els regidors de l'oposició que intervenen es mostren molt a favor d'aquesta acció. Gemma Bosch (CANET i TU) fa cronologia dels fets i avisa de nou, com ja va fer amb l'Escola Bressol, que els mecanismes de control financer de l'Ajuntament són insuficients. En funció del resultat de l'auditoria, obre la porta a plantejar la continuïtat d'aquest servei. Jordi Castellà (Primàries CANET) fa pública la seva preocupació per la situació de la piscina municipal. Marián Gómez (PSC) explica que amb la nova llei de contractes, l'Ajuntament no queda emparat davant la situació i els riscos derivats. 

Intervé el portaveu d'ERC, Lluís Llovet per dir que des de l'oposició s'estan manifestant en el mateix sentit que el Govern. El Govern actual no va fer la concessió, ja que és anterior i ara s'està treballant per al seguiment i el control a través de l'auditoria corresponent. 

La sra. Alcaldessa diu que amb el personal de l'Ajuntament no es pot garantir el seguiment adequat i per això s'externalitza. Estan tots d'acord en què cal l'auditoria i el control. 

Tots els electes voten favorablement la proposta d'acord. 

Podeu escoltar el debat al punt corresponent de la vídeoacta

Nomenament dels representants municipals als consells escolars dels centres concertats de Canet de Mar.

Fins ara només hi havia representants municipals als centres públics. Ara també n'hi haurà als centres concertats. 

Tots els regidors i les regidores hi estan a favor. 

 Aprovació del Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista i Aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de Canet de Mar al Pla Comarcal del Maresme per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2025La regidora d'Igualtat, Rosabel Madrid explica que els dos punts responen a passos importants d'acord amb les necessitats de la societat actual i el compliment amb la legislació vigent a tots nivells. 

Hi vota favorablement tothom. 

Podeu escoltar les explicacions i el desenvolupaments dels dos punts al voltant del minut 40 de la vídeoacta.  

  Pròrroga anual del conveni delegació de competències en el Consell Comarcal del Maresme per a la prestació del servei de neteja viària i recollida de residus En dona els detalls el regidor de Medi Ambient, Josep M. Masvidal (CI), que explica que es proposa pròrroga d'un any per evitar allargar-ho i hipotecar a futurs governs. 

Al torn d'intervencions, Gemma Bosch diu que si és un any, al març de l'any 2023 ho haurà de tornar a votar el consistori actual. Si es cregués que aquest conveni funciona, es proposaria una renovació i no una pròrroga. Potser és que no s'està del tot contents amb el funcionament actual. 

Andreu Graupera (CUP) està d'acord amb Gemma Bosch. El seu grup polític està sempre en contra de qualsevol externalització de serveis. Per això també hi votarà en contra.

Jordi Castellà manifesta que, com que no hi ha una alternativa ara per ara, està d'acord a votar a favor i buscar alternatives durant aquest any que s'enceta ara. 

Josep A. Massagué (Junts x CANET) explica que, com que no s'està complint el contracte com cal, també hi votaran en contra. 

Marián Gómez fa una cronologia de la relació de l'empresa RESMAR amb el Consell Comarcal i els ajuntaments. Dona dades i dates per explicar que l'empresa no compleix amb tot el que s'ha compromès. 

El regidor de Medi Ambient els respon en el sentit que potser tenen més informació que ell mateix. Els diu que si els membres de l'oposició governen en algun moment, veuran la complexitat de la situació. L'Àrea de Medi Ambient és molt complicada de gestionar. La tècnica de l'Àrea té reducció de jornada i si se la col·lapsa demanant-li informació, deixa de fer altra feina necessària. Reitera que si es fa una pròrroga és per no hipotecar el servei en un futur.  

L'alcaldessa intervé per fer palesa la generositat del Govern actual, que no vol hipotecar els futurs governs, ja que ells han patit les conseqüències de contractes amb males decisions de governs anteriors i no volen fer el mateix. 

Entre les rèpliques, el regidor Graupera, posa d'exemple el Pla Estratègic 20 - 30 com a propostes que poden hipotecar encara més el futur del poble. Li responen que el pla estratègic és un full de ruta. És pot seguir o no. I que el pla estratègic és per reorganitzar el futur, no per hipotecar-lo. 

Lluís Llovet explica que la imatge que es dona des de l'oposició de mal servei de neteja i residus es contradiu amb altres fets, com ara les enquestes que s'estan fent des de l'Agenda Urbana, en què es valora positivament la recollida de residus a Canet. Hi ha hagut una millora del servei de neteja a Canet el darrer any i mig i aquesta és una dada objectiva. 

Masvidal es defensa dient que si Canet ho fes tan malament, no vindrien de molts municipis perquè els expliquem l'èxit del nostre servei. 

Podeu escoltar la totalitat de les intervencions i el debat en aquest punt de la vídeoacta

S'aprova amb els vots a favor dels grups del Govern municipal i del regidor de Primàries Canet. La resta hi voten en contra. 

  Resolució al·legacions i aprovació definitiva del Reglament per a l’establiment del servei del teatre municipal de Canet de MarDe les al·legacions presentades pel grup municipal del PSC, se'n resol una positivament. Al redactat inicial de l'articulat, els membres del Consell del Teatre es deia que ho eren de forma voluntària sense que la seva dedicació repercuteixi al pressupost del Teatre Municipal i que gaudirien de descomptes i invitacions a determinats  espectacles. Aquesta darrera part es treu i es deixa només la seva voluntarietat envers el Servei de Teatre Municipal sense que la dedicació repercuteixi. 

Les resta d'al·legacions presentades es desestimen. 

Des del PSC (Miguel Borrego) expliquen que el redactat sobre els descomptes i invitacions no s'ajustava a dret. Estan satisfets que s'hagi acceptat aquesta al·legació, però lamenten que no s'hagin acceptat la resta sobre àrees funcionals i usos, que no estan definits ni regulats al Reglament. Per això hi votaran en contra. 

El Reglament s'aprova definitivament amb els vots dels membres del Govern municipal i el regidor de Primàries. Hi voten en contra els regidors Massagué i el grup del PSC i s'abstenen  Andreu Graupera i Gemma Bosch. 

-----------------------------------

MOCIONS POLÍTIQUES

marcadorMoció del grup municipal Primàries Canet de Mar, en defensa de la sobirania fiscal des del municipalisme

És una Moció del grup municipal de Primàries, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana. Té a veure amb el pagament de tributs dels municipis catalans a l'Agència Tributària de Catalunya. Podeu escoltar l'exposició i les intervencions dels portaveus al voltant del punt 1:30:00 de la vídeoacta

La Moció queda rebutjada perquè només compta amb els vots a favor de Primàries, Junts x CANET i CANET i TU. 

marcadorMoció del grup municipal Primàries Canet de Mar per instar la creació d’una comissió d’urgència sobre els aparcaments a la nostra vila, que garanteixi prou places a veïns i visitants

El regidor Castellà explica que la Moció neix després de rebre avís de veïns del poble per una actuació municipal de supressió d'aparcament a la zona del carrer Molí. I això enllaça amb la previsió que fa el POUM de supressió d'espais importants d'aparcament, com són La Carbonella o espais de l'N-II. 

Intervenen els portaveus de les formacions polítiques. Escolteu-ne el debat, a partir del punt 1:35:00 de la vídeoacta

La Moció es rebutja perquè només compta amb el vot favorable del regidor de Primàries Canet. 

marcadorMoció del grup municipal de la CUP, amb l’adhesió dels grups municipals de Junts per Canet i Canet i Tu, en defensa del català

També s'hi sumen les formacions d'ERC, CI i Som CANET.  El lema és "En català no t'excusis". Explica la Moció el regidor Graupera. Podeu escoltar-lo i escoltar el debat al punt 1:46:00 de la vídeoacta

La Moció queda aprovada. Hi voten a favor tots els càrrecs electes, excepte els representants del PSC, que s'abstenen. 

marcadorMoció del grup municipal de Som Canet en suport al 8M .

S'hi sumen també la resta de formacions polítiques del plenari. Podeu escoltar-ne el desenvolupament al punt 1:54:00 de la vídeoacta

 


Es dona compte al Ple de diferents resolucions i acords, entre ells del Decret 238/2022, d’11 de febrer, relatiu a la delegació de competències de la Regidoria de Comunicació. En aquest punt intervé el regidor de Junts x CANET per preguntar perquè ara, a poc més d'un any per acabar el Mandat es fa una delegació de les competències que tenia l'alcaldessa en matèria de difusió i comunicació públiques. L'alcaldessa ha augmentat la seva dedicació i sou i no s'entén que delegui competències en aquest moment. També es pregunta perquè es delega en el sr. Llovet, que no té establerta cap dedicació i ja gestiona àrees de complexitat, com és Urbanisme. La sra. Alcaldessa li respon que, com bé diu el sr. Massagué, ella té la potestat de delegar les àrees que a ella li semblin i que ajusten l'engranatge sempre que cal a l'Ajuntament. Les Alcaldies han d'entomar temes diversos siguin de l'àrea que sigui. I que és una decisió pel bé del poble i de l'Ajuntament. Diu que ja li agradaria tenir més recursos a l'Àrea de Comunicació i que sort en té del càrrec de confiança que treu informació de la que es fa a l'Ajuntament.  Ningú més intervé.  Just en aquest debat sobre la comunicació s'ha interromput la gravació i s'ha hagut de fer una aturada d'uns minuts perquè els tècnics ho resolguessin. 

La portaveu del PSC aprofita per avisar que el regidor Adrià Donadeu (PSC) ha abandonat la sessió.

PUNTS D'URGÈNCIAEl regidor Massagué demana que s'introdueixi al Ple la renúncia com a patrona de la Fundació Els Garrofers de la sra. Esther Agulló. L'alcaldessa li diu que no insisteixi més amb aquest tema, que s'ha consultat als serveis jurídics i que no correspon fer-ho al plenari, que ho ha de demanar al Protectorat. 

Com a punt d'urgència destaca la modificació de la Relació de Llocs de Treball. 

Es proposa al Ple la creació de tres places noves a la plantilla de l'Ajuntament:

1. Una plaça de tècnic superior d'Informàtica, personal laboral amb categoria A1. Amb un complement de destinació número 24 i un complement específic de 9.184,42 euros anuals.

2. Un lloc de treball de tècnic superior de Patrimoni, personal laboral amb categoria A1, adscrit a Cultura. Amb un complement de destinació número 23 i un complement específic de 7.288.54 euros anuals. 

3. Una plaça de tècnic mig de Contractació, personal laboral amb categoria A2. Amb un complement de destinació número 21 i un complement específic de 7.557.89 euros anuals. Aquest tècnic prestarà suport principalment a l'Àrea de Cultura arran de l'entrada en funcionament del Teatre Municipal. 

Com explica la regidora de Règim Intern, Àngels Isart (CI), són places que es van incloure al pressupost i que ara s'han de materialitzar. Ja estan incloses a la Valoració de Llocs de Treball (VLT) que s'està preparant. L'expedient compta amb informes desfavorables de la Secretaria i la Intervenció municipals. 

Gemma Bosch, a banda de manifestar que no poden votar favorablement si hi ha informes jurídics i econòmics negatius, demana al regidor de Cultura i el fet que es creï una plaça de tècnic de Patrimoni serà per dirigir la Casa museu Domènech i Montaner i per tant es descarten altres propostes que hi havia per fer-ne una gestió col·laborativa.  Xirau li diu que és una alternativa i pot arribar a ser complementària. S'haurà de veure el recorregut. 

Jordi Castellà també es lamenta que hi hagi informes desfavorables i igualment es porti al plenari. Sí que creuen que són places importants, però no poden votar-hi a favor. 

Josep A. Massagué es manifesta en el mateix sentit. Afegeix que hi ha informes desfavorables també de Recursos Humans. Recorda a la sra. Alcaldessa i a la sra. Isart, que al ple del 5 d'agost de 2021 ja va demanar que s'aprovés la VLT i que se segueix encara amb una primera fase. Que llavors se li va dir que ell era un inexpert regidor i que s'havia de fer cas als professionals de la "casa", que ho interpretaven bé. Doncs bé, l'inexpert regidor i els professionals de l'Ajuntament ho interpreten de la mateixa manera. 

Miguel Borrego també esmenta els informes desfavorables com a condicionants del seu vot. 

Isart diu que mai ha dit que la VLT s'hagi aprovat i que reconeix que hi ha tres informes desfavorables i un és de la tècnica de la seva pròpia àrea. 

El punt el podeu escoltar i veure al minut 2:20:00 de la vídeoacta

S'aprova la modificació i la creació de les tres places amb els vots favorables del Govern municipal. Els vots en contra dels càrrecs del PSC (els 2 presents al Ple), Junts x CANET i CANET i TU. I les abstencions del regidor de Primàries Canet i de la CUP. 

Punt d'urgència:

Declaració institucional en defensa del català a l'escola 

S'hi sumen totes les formacions polítiques amb representació municipal, excepte el PSC, que s'abstenen a la votació. 

Podeu escoltar la declaració i el debat polític posterior al minut 2:30:00 de la vídeoacta

PRECS I PREGUNTES

Junts x CANET i la CUP han entrat les preguntes a través del Registre General en temps i forma i per tant, se'ls contestarà ara. 

Junts x CANET:

Cost i tirada de la publicació del butlletí quinzenal?

Respon la sra. Alcaldessa. Són 250 euros i se'n fan 600 exemplars a les botigues i centres públics. 

Aquesta publicació substitueix el Viure Canet?

Respon la sra. Alcaldessa. No el substitueix. Com que el Govern té complicacions per treure el Viure Canet amb l'assiduïtat que els agradaria, han decidit donar a conèixer la informació necessària per a la població d'aquesta manera. És el butlletí electrònic en paper. Es fa des d'Alcaldia. 

D'acord amb el Reglament Orgànic Municipal (ROM), l'oposició té dret a tenir escrits al butlletí d'informació municipal. Per què no es compleix?

La sra. Alcaldessa els diu que al Viure Canet tenen dret sempre. 

Quants vehicles i de quina tipologia formen el parc mòbil de la Policia Local?

La sra. Alcaldessa li respon que hi ha un vehicle 4x4, 1 furgoneta, 4 vehicles turisme i 4 vehicles motocicleta. En total 10 vehicles. 

Quin és el quilometratge de cadascun d'aquests vehicles, principalment el de la Unitat mòbil d'atestats? 

Respon l'alcaldessa. Els vehicles que no són de la modalitat renting no tenen la necessitat de control del quilometratge. I precisament la Unitat mòbil és de propietat.  No es fa servir per patrullatge normal perquè per mida no pot fer persecucions i per tant es fa servir per prendre nota de les denúncies fora de la Comissaria. 

El regidor Massagué reitera que el que demana són els quilòmetres de la Unitat mòbil. L'alcaldessa li respon que al voltant de 1.500. Com que és un vehicle del 2017, són 1.500 kms en 4 anys. El regidor Massagué manifesta que són molt pocs. L'alcaldessa li respon que no es una furgoneta per voltar. 

Activitat de denúncies de la Unitat mòbil. Tipus de denúncies i tramitació al lloc.  Lalcaldessa li diu que es pot fer tot com si s'estigués a la Oficina. 23 serveis des del gener amb 53 diligències. 

⇒ Plantilla de la Policia Local. A Junts x CANET li consten 22 places d'agents amb 6 vacants. Demana la situació real. L'alcaldessa li diu que la realitat és que hi ha 25 places ocupades per funcionaris de carrera, 4 places ocupades per funcionaris en pràctiques que tindran la propietat quan facin la formació, i un agent en interinitat. En total doncs, són 30 places d'agents ocupades. 

Quants membres de la Policia Local fan patrullatge al carrer?  L'alcaldessa respon: tots menys l'inspector i el sergent que parteix la jornada per tasques. 

Quants agents es troben en situació de segona activitat? L'alcaldessa respon: cap. 

Com està la situació de la concessió Bar Pavelló i Bar Camp Municipal de Futbol. Respon el regidor d'Esports Pep Tenas (ERC). Estan tots dos igual. Pendents de retornar la garantia de les anteriors concessions. Està a mans del Departament de Contractació per fer la nova licitació. Es creu que cap a l'abril es podrà tornar a licitar. L'única diferencia entre un i altre és que la del Camp de Futbol va acabar a l'octubre de 2020 i la del Pavelló al juliol de 2021 i els usuaris del bar no val voler-ho prorrogar en aquell moment. 

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Respon Raquel Serra. No pot dir el cost i la subvenció perquè s'està a la darrera fase. L'Ajuntament s'ha adherit a l'acord marc de l'ACM i per tant ells ja han fet el plec de condicions. Hem fet compra agregada, en una primera fase i ja tenim la instal·lació, però falta que ens facin arribar l'energia elèctrica, que és la segona fase. La ciutadania ho pot veure perquè està instal·lat, però ens falta que arribi l'energia necessària perquè funcioni. Creiem que ho tindrem tot en breu. 

Rebrem una subvenció de l'ICAE, que serà del 50% del cost final. 

Pisos de protecció oficial amb VISOREN. Després de 5 anys es farà renovació als usuaris? Se'ls demanarà si estan en la mateixa situació econòmica que quan van accedir-hi? Respon Raquel Serra. Quan ella va adquirir l'Àrea d'Habitatge això no estava contemplat. Ella i el regidor Llovet van fer una reunió amb l'empresa perquè es vetllés en aquest sentit. I confirma que sí que ho fan. Tots els pisos estan ocupats actualment. 

Projecte de rehabilitació del centre històric. Saber si hi ha un document de treball amb les actuacions que s'hi volen dur a terme.  Respon Lluís Llovet. Hi ha tres plans que afecten el centre: pla de clavegueram, pla de mobilitat i pla d'accessibilitat. Hi ha una sèrie d'espais determinats per la necessitats d'obres per exemple de clavegueram, com ara el carrer Castanyer, que té un projecte en marxa per rehabilitar-lo amb una sortida més global. 

PAU 2 - Drassaneres del Pla. Com està el seu desenvolupament?  Respon Llovet. Aquesta és la zona que coneixem com a Bon Preu - Esclat. El Govern ha tingut 17 reunions amb els diferents propietaris de la zona, la darrera aquesta mateixa setmana. S'està tancant la reparcel·lació d'aquest polígon d'actuació. Bon Preu ha presentat el projecte d'urbanització de la zona. Es presentarà a la propera Comissió d'Urbanisme. 

POUM vigent. Reserves de 33 habitatges de Protecció oficial. Quines actuacions hi ha previstes al respecte? Llovet aclareix que el PAU d'actuació municipal 1 parla de 33 habitatges, però és només l'1, que va lligat amb la zona Santa Llúcia i pistes d'Atletisme. Però això només és una zona. Aclareix que Canet té previst al POUM fins a 169 habitatges de protecció oficial.  Quan es vagin desenvolupant els diferents PAU, s'aniran crean els habitatges. Posa d'exemple la zona de La Carbonella. Aquesta ja està en reparcel·lació i hi van 17 habitatges de protecció oficial. Al PAU 9, que es la zona del Càmping Costa Dorada, hi haurà 29 habitatges més de protecció oficial. Així fins arribar als 169. 

Conveni amb Associació de comerciants. Saber si els poden fer arribar les memòries corresponents. 

CUP AMUNT: 

Quan està previst convocar la Comissió per a la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM)? Hi ha un document base amb el que es pugui començar a treballar?  Respon el regidor d'Hisenda. Com ja s'ha comentat repetidament, s'ha acabat l'any 2021 amb el Departament de Secretaria molt congestionat. I el 2022 continua així. No s'ha pogut durant el gener - febrer convocar la Comissió. La intenció és fer-ho al mes d'abril. Prèviament, al març es vol poder passar alguns models bons, és a dir, adequats a una població com la nostra. El model de Rubí que va enviar el regidor Massagué no serveix per a les dimensions de Canet. Ha de ser un model de ROM que s'hagi revisat darrerament, per garantir que estigui actualitzat. 

Com està el projecte de renovació elèctrica de la Plaça Mercat? Respon el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet. S'està fent actualment. Es farà adequació de mínims per legalitzar la instal·lació existent, ja que hi ha una nova normativa. Es multiplica per 5 la potència. Un cop s'acabi la instal·lació, s'espera la inspecció de l'enginyer perquè ja es pugui posar en funcionament. 

Auditoria del Servei de l'aigua. Com està? Hi ha alternatives a l'actualitat?  Respon Llovet. S'hi està treballant. S'ha tingut una reunió amb AGBAR i se'ls ha demanat com podem recuperar pous i mines del poble per ampliar la xarxa hídrica pròpia. Amb l'ACA, estem mirant que es pugui invertir a través dels fons europeus Next Generation i posar un dipòsit per recollir aigua sota la plaça Lledoners. A finals del 2022 està previst contractar un servei d'auditoria per estudiar la millor opció de cara al futur. 

Estat del projecte de construcció de l'edifici de l'institut Sunsi Móra. Una entitat ecologista ha presentat un nou projecte. S'ha tingut en compte? Respon Llovet. S'ha reunit amb ells i ja els va explicar que l'espai que proposen no es un espai municipal i està en processos judicials (Pulligan). A part que estava previst que hi hagués una plaça, un equipament que es volia que fos una biblioteca i 15 pisos de protecció oficial.  
Actualment a l'espai on sí s'ubicarà, ja s'ha tirat endavant el projecte de reparcel·lació, urbanització i inundabilitat. S'han fet reunions amb l'arquitecte que du el projecte i també amb els propietaris del terreny. S'estan tancant els temes econòmics i la reparcel·lació. És un tema que s'ha de mirar de tancar en el termini d'un mes i passar a la següent fase i poder cedir el terreny a la Generalitat abans de l'estiu. 

Aparcament de La Carbonella. Com que s'hi faran habitatges, què passarà amb l'aparcament gratuït i saber si hi haurà una part encara on s'hi podrà aparcar. Respon Llovet que La Carbonella no és gratuït, ja que hi ha un lloguer pel qual l'Ajuntament paga uns diners, per tant, ho paguen tots els canetencs. A la propera Comissió d'Urbanisme s'explicaran les propostes d'aparcament que té el Govern i esperen tots els grups també tinguin propostes d'aparcaments alternatius. 

⇒ El regidor de la CUP fa un prec: quan hi hagi obres, treballs de pintura etc, a la via pública, demana si la Policia Local pot indicar-ho una mica abans del punt on es produeix la incidència, ja que a vegades no ho veus fins que hi ets a sobre i el trànsit es complica molt. També demana que la Policia tingui més atenció i paciència amb la població. 

--------------

Preguntes fetes directament en aquest Ple:

CANET i TU: 

Són preguntes de seguiment de temes que ja ha preguntat en altres ocasions: 

Quan es convocarà el Consell Municipal de Promoció Econòmica? La regidora Ana M. Casas (CI) explica que va fer arribar al sr. Pere Xirau una informació sobre els problemes administratius que hi havia per convocar perquè ho traslladés als portaveus de les formacions. El regidor Xirau convirma que ho va enviar. 

Terrenys de l'antiga Pulligan. S'està treballant per intervenir-hi? Sobretot als edificis del carrer Josep Mora, perquè estan en un estat de deteriorament greu. 

Saber si l'Ajuntament té previst fer auditories de serveis municipals o convenis vigents. 

PRIMÀRIES CANET: 

Prec:  Quan algun grup municipal faci alguna activitat municipal, de la mateixa manera que s'anuncien activitats dels grups del Govern, també hi hauria d'haver difusió de les activitats de la resta de formacions polítiques

Quants aparcaments de pàrquing, no de superfície, hi ha lliures per als vehicles de Canet i quants cotxes hi ha pagant l'impost de circulació al municipi? 

⇒ Fa trasllat d'una queixa rebuda a través de veïns de la zona del passeig de la Misericòrdia: la zona de parc infantil no està ben conservat i té aparells de joc trencats. 

PSC: 

⇒ Feliciten al regidor de Cultura, Pere Xirau per la inauguració de la Sala Centru. 

Moció sobre el dol perinatal, saber si s'ha fet alguna cosa o quina previsió hi ha.

Licitació del bar de la plaça Universitat

Saber si l'Ajuntament té un Protocol per assetjament laboral i saber si s'ha activat darrerament

Estat dels problemes amb l'aigua que hi ha hagut a la zona Verge del Remei / General Moragues.  Hi ha tubs a la vorera i demana quan se solucionarà el problema. 

Les preguntes que no s'han respost perquè s'han fet de viva veu en aquesta sessió, es respondran al proper Ple. 


Aquesta crònica s'elabora des del Servei de Comunicació municipal, d'acord amb els criteris de transparència que recomanen explicar com es prenen els acords i es desenvolupen les sessions plenàries i fer-ho de forma objectiva i que sigui fàcilment entesa per la ciutadania.

És un document complementari que acompanya a tota la informació oficial i els documents administratius relacionats, així com a la Vídeo acta, el sistema actual que utilitzem per a l'enregistrament en vídeo dels plens de la corporació. 

^