ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Sílvia Tamayo al Canet City: “Canet ha tornat a escola amb tranquil·litat i sense incidents”
PUBLICAT Dimarts, 23.09.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La regidora d´Educació de l´Ajuntament de Canet, Sílvia Tamayo, va ser la primera convidada del programa Canet City que aquest dissabte va iniciar temporada amb la voluntat d´acostar-se a l´actualitat canetenca

“Amb molta tranquil·litat” d´aquesta manera va definir Sílvia Tamayo (PSC), regidora d´educació i medi ambient, la tornada a l´escola als centres canetencs en la entrevista que va concedir al programa Canet City. Durant l´entrevista es van repassar els principals projectes que la regidoria d´educació ha de dur endavant aquesta legislatura. Sens dubte un dels més importants és la construcció de la nova escola pública de primària. Sílvia Tamayo va explicar que aquesta setmana es farà l´obertura dels projectes per decidir quin és l´escollit. És possible, però, que no veiem el nou centre acabat fins d´aquí a 3 anys.
Un altre dels projectes que la regidoria d´educació té pendent és la municipalització de l´Escola de Música. La setmana passada la regidora va assistir a unes jornades d´escoles de música catalanes organitzades per la Diputació de Barcelona. Tamayo va estar acompanyada de la directora de l´escola de Música de Canet, Pilar Cervera. D´aquesta manera la regidora va poder fer-se una idea dels diferents models que hi ha vigents. Pel que fa al tema del finançament, l´Ajuntament de Canet vol optar a les ajudes de la Generalitat per tal d´aconseguir que el centre es financi a parts iguals entre Ajuntament, Generalitat i les quotes dels usuaris.  Però, per aconseguir la subvenció de la Generalitat primer cal fer oficial, a través d´un ple, la municipalització del centre.

L´Escola Bressol tindrà un seguiment

L´Escola Bressol també està sota el paraigües de la regidoria d´Educació. Amb 86 matriculats, el centre encara té 4 places lliures però només per a les aules de P2. Sílvia Tamayo va explicar dissabte que el centre està acabat i que tant sols queda enllestir alguns detalls d´enllumenat i de material d´oficina. Per altra banda, a partir del mes que ve s´iniciaran reunions periòdiques amb l´empresa que gestiona el centre per tal de fer un seguiment d´aquest nou servei municipal.
Sílvia Tamayo no ha arribat a la regidoria d´educació amb la pretensió de fer grans canvis: “Es tracta de continuar en la línia que duia l´Òscar Figuerola”. De fet, algunes de les actuacions són compartides amb la regidoria de cultura com l´Aula de Mares, una iniciativa interessant i necessària que consisteix a ensenyar català a les mares dels nens i nenes magribins que hi ha a Canet. La iniciativa es va dur a terme el curs passat amb molt èxit i ara està en previsió d´ampliar-se al Col·legi Yglesias i al Col·legi Santa Rosa de Lima sempre que hi hagi demanda.


Canet al dia del dilluns 22 de setembre de 2003

^