ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
GUERRA CIVIL | Recordem l'entrada de les tropes nacionals a Canet de Mar, 85 anys després
PUBLICAT Dimarts, 30.01.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest diumenge, "Papers de guerra". Família Castells. A Can Castells corrien uns dietaris i unes cartes que ningú havia obert mai. Ara ho han fet i volen explicar la seva història. Són una finestra al paisatge silenciós i també silenciat de la nostra memòria, un acte d’amor i de revisió a través d’una família de teatre.

Dissabte 3 de febrer a les 20.30 hores a la Sala Odèon del TMC.   Entrades a la venda 

 


Amb la fi de la Guerra Civil (1936-1939), el franquisme instaurà una dictadura militar que va eliminar les llibertats durant gairabé 40 anys. El 30 de gener de 1939 les tropes nacionals entraren a Canet sense cap resistència. Han passat 85 anys d’aquest fet, i és necessari recordar i estudiar aquell temps de guerra: de conflicte, de gana, de defensa, de mobilitzacions, de silenci… 

Fer memòria ens ha d'ajudar a seguir educant les generacions futures en els valors democràtics i de llibertat. Per aquesta raó, durant el mes de gener i febrer es fan diverses activitats a Canet de Mar al voltant de la Guerra Civil, un dels episodis més tràgics de la nostra història més recent. 

• Exposició “La Guerra Civil a Canet de Mar: Objectes i memòria” (versió reduïda de la mostra presentada el febrer-març de 2023). La podeu veure fins al 3 de febrer al vestíbul de la Biblioteca P. Gual i Pujadas. Després es podrà visitar al TMC Cafè Odèon. 

• Presentació de llibre “La Bibliotecària del front” de Berta Jardí, a càrrec de Ferran Medina. Divendres, 2 de febrer a les 18.00 h a la Biblioteca P. Gual i Pujadas.

• Xerrada a càrrec de Xavier Mas i Gibert. “Apropiació i condemna de la Cooperativa la Unió per les Tropas de ocupación de Cataluña l’any 1939”. Dissabte, 3 de febrer a les 19.30 h, al TMC Cafè Odèon.

• Obra de teatre “Papers de guerra”. Família Castells. Dissabte, 3 de febrer a les 20.30 h, al TMC Cafè Odèon.

En paral·lel a les activitats programades,  la Biblioteca P. Gual i Pujadas i l’Arxiu Municipal han preparat conjuntament una guia de lectura. La guia recull els recursos de què disposen el dos equipaments sobre la Guerra Civil a Canet de Mar i s’hi poden trobar llibres i articles de revista, escrits majoritàriament per autors locals, audiovisuals i un ampli apartat de fonts documentals històriques, custodiades a l’Arxiu. 

Actes gener febrer - Guerra Civil -

^