ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Arriba l'exposició: La Guerra Civil a Canet de Mar: objectes i memòria
PUBLICAT Dimecres, 22.02.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La Guerra Civil (1936-1939) és un dels episodis més tràgics de la nostra història més recent. Recordar aquell temps de conflicte, de gana, de defensa, de mobilitzacions, de silenci… és recuperar part de la nostra memòria col·lectiva. Cal mantenir aquests records per seguir educant les generacions futures en els valors democràtics i de llibertat.


album fotos guerra civil

Cartell Guerra CivilAquest divendres s'inaugura a la Sala cultural Ramon de Capmany, l'exposició: La Guerra Civil a Canet de Mar [Objectes i memòria]. 

L’exposició pretén acostar-nos a un conflicte tan proper però, al mateix temps, encara molt desconegut, a través d’objectes, documents i records personals. Són petites coses que formen part de la nostra memòria individual i, al mateix temps, col·lectiva. Són també un recull de  testimonis de diferents generacions, colpejades per les absències humanes, dels drets i les llibertats, per la pèrdua de la innocència de la infantesa… i per l’arribada de la por que no ens volia abandonar. 

La podreu veure fins al dia 5 de març, els dies feiners de 17.00 a 19.00 hores i dissabte i diumenge d'11.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 19.00 hores. 

El dia de la inauguració, la sala estarà oberta fins a les 21.00 hores. 

I el dilluns 27 de febrer a les 19.00 hores tindrà lloc la conferència de Xavier Mas:  El meu llibre de la Guerra Civil, 25 anys després. 

Objectes i memòria: la Guerra Civil a Canet de Mar, és una mostra gestada mancomunadament entre la UNED a Canet de Mar, l'Arxiu Municipal de Canet de Mar, el Centre d'Estudis Canetencs i el Lab Domènech, amb el suport i l'impuls de la Regidoria de Participació i Educació de l'Ajuntament de Canet. 

^