ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Elaboració i aprovació del Pla intern d'igualtat de gènere a l'Ajuntament de Canet de Mar
Igualtat de gènere i d’oportunitats al conjunt de la plantilla municipal
PUBLICAT Dilluns, 06.03.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

En aquests darrers mesos, des de la Regidoria d’igualtat s’ha impulsat el disseny i l’elaboració del Pla intern d’igualtat de gènere, a través d’un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, que s’ha aprovat per decret d'alcaldia 2022/2738 del 22 de desembre de 2022 i s’ha ratificat pel Ple municipal del passat 23 de febrer de 2023. 


El Pla intern d’igualtat de gènere té per objectiu establir un conjunt de mesures per als propers anys (2023-2026), que permetin contribuir a l’assoliment de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre homes i dones de la plantilla, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere.

Aquest Pla intern d’igualtat s’ha elaborat a partir d’una diagnosi de gènere que ha permès conèixer quina és la situació de la plantilla a l’actualitat en relació als llocs de treball que s’ocupen, en quines condicions laborals –règim de contractació i retribució- es troben i quin és l’accés de la plantilla pel que fa als seus drets laborals en matèria de formació, mesures de conciliació, així com els mecanismes que disposa el consistori en l’àmbit de l’assetjament sexual o per raó de sexe, identitat o orientació. Aquesta diagnosi ha comptat amb la participació de la pròpia plantilla, que a través d’una enquesta individual, ha deixat palesa les seves percepcions entorn a tots els àmbits analitzats. I ha estat pactada i consensuada amb la part social, a través d’una Comissió negociadora per l’elaboració del Pla d’igualtat, creada a tal efecte. 

A través de la disposició d’aquest Pla intern d’igualtat de gènere, des de l’Ajuntament pretenem ser referents en aquest àmbit i assumir, per tant, la responsabilitat que ens pertoca vers les i els professionals públics que dia a dia treballen pel nostre municipi per garantir, de manera efectiva, la igualtat de gènere en el si del nostre consistori.  

Llegiu-lo sencer: 

Pla d'Igualtat interna 2023 - 2026

Pla d'Igualtat interna 2023 - 2026

Fitxer: PLA_IGUALTAT_INTERN_Aj_CanetdeMar_2023_2026_AA5_PUBLICAR_I_JGL.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 71
Mida: 1.66 MB

^