// Variables locals, sobreescriuen a les de $include/mynerva_vars.php Ajuntament de Canet de Mar - 28M | L'Ajuntament ho té tot a punt per a la celebració de les eleccions municipals de diumenge
 ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
28M | L'Ajuntament ho té tot a punt per a la celebració de les eleccions municipals de diumenge
Dos col·legis electorals nous: Odèon i Pista d'Hoquei
PUBLICAT Dimarts, 23.05.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest diumenge, 28 de maig se celebren eleccions municipals. A Canet de Mar es presenten 9 formacions polítiques, d'entre les quals sortiran els 17 càrrecs electes que formaran el Ple municipal. 

Un total d'11.418 persones poden votar al nostre municipi. Estan repartides pels 4 col·legis electorals. Aquestes municipals tindrem un nou col·legi, el Teatre Odèon, que substitueix el Col·legi Yglesias. Els altres són la Pista d'Hoquei (que substitueix l'Escola de Teixits i que ja va funcionar a les autonòmiques de febrer del 21), l'Institut Lluís Domènech i l'Escola Bressol. 


Qui és presenta?A Canet es presenten 9 candidatures, entre les quals hi ha tres candidates a alcaldessa i sis a alcalde. D'aquestes llistes sortiran els 17 càrrecs electes que formaran el consistori. Després de les eleccions, els grups tindran tres setmanes per establir pactes i aliances que permetran constituir el Govern del Mandat per als propers 4 anys. El dia 17 de juny tindrà lloc el Ple de constitució. Els electes votaran en aquest Ple la persona que ostentarà l'Alcaldia de Canet a partir d'aquella data.  Fins al 17 de juny, seguiran en funcions els electes actuals. 

A qui puc votar? Consulta totes les llistes

On votem a Canet?En aquestes municipals hi ha dos canvis de col·legi, respecte a les municipals del 2019. El Teatre Odèon substitueix el col·legi Yglesias i la Pista d'Hoquei substitueix l'Escola de Teixits. 

Les 11.418 persones que formen el cens electoral es divideixen en 4 col·legis: 

Col·legis electorals 28M - eleccions municipals

Hem elaborat un mapa amb la ubicació i els electors de cada col·legi i cada secció. Consulta'l en aquest enllaç. 

 Què fem des de l'Ajuntament?L'Ajuntament fa setmanes que prepara la maquinària electoral. Unes eleccions serveixen per escollir representants polítics, però tot el procés es prepara sense la seva intervenció. És el personal de l'Ajuntament, encapçalat per la Secretaria General, qui té cura de tota la preparació que garantirà aquest dret de la ciutadania. Se segueixen les indicacions de la Junta electoral i són els empleats públics els qui fan possible que tot estigui a punt. 

Intervenen en la preparació i el desenvolupament de la jornada electoral personal administratiu que estarà a l'Ajuntament i als col·legis, actuant de representants de l'administració. També operaris de la Brigada, personal de seguretat, consergeria i de neteja. 

Pel que fa als serveis informatius i de comunicació, a banda de la informació que ja fa dies que anem publicant, farem seguiment de tota la jornada i de l'escrutini a partir de les 20.00 hores. Els resultats oficials es publicaran al web institucional i a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. 

Ràdio Canet per la seva banda, també està duent a terme una programació especial, amb debats que permeten conèixer les propostes i opinions de les formacions que es presenten. Aquest dijous a les 19.00 hores i en directe a través de l'emissora i del canal de youtube de l'Ajuntament, podreu escoltar el Gran Debat amb la participació dels 9 candidats i candidates. I durant la jornada electoral, el mitjà també ha preparat una programació que durarà tot el dia, fins a saber-ne al vespre els resultats. 

28M | eleccions municipals | TOTA LA INFORMACIÓ

^