ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Plena ocupació en el I Congrés Lluís Domènech i Montaner
PUBLICAT Dimecres, 26.04.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El Congrés Lluís Domènech, amb més de 350 places, esdevé l’acte acadèmic més important de l’Any Domènech i Montaner. Compta amb el suport i col·laboració de gran part de les institucions domenequianes del país. Se celebra el 28 i 29 d’abril i el 5 i 6 de maig consecutivament en tres poblacions: Canet de Mar, Barcelona i Reus.

card congrés

Amb motiu de l’Any Domènech i Montaner 2023, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Canet de Mar i el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) han unit esforços i promouen el I Congrés Lluís Domènech i Montaner amb l’objectiu de posar de relleu nous coneixements sobre la vida i l’obra del pare del modernisme català. 

El Congrés també fa una aposta per revalorar altres camps d’interès domenequià fins ara poc explorats. D'una banda, l’aportació que va fer Domènech en la política i el moviment catalanista d’entre segles i, de l'altra, es fa incís en tot el seu llegat intel·lectual, com a erudit, com a investigador de la història i com a redescobridor del patrimoni antic del país. 

Tres disciplines -arquitectura, política i recerca- que Domènech va treballar intensament durant tota la seva vida, els resultats de les quals tendeixen a complementar-se, -talment com si fossin vasos conductors- en un interessantíssim projecte global de reconstrucció nacional del país.

Quatre eixos i quatre seus amb vincles domenequians

A partir d’aquest plantejament, el Congrés Lluís Domènech i Montaner s’ha estructurat en quatre jornades que se celebraran en diferents seus. 

La primera sessió es portarà a terme a Canet de Mar el 28 d’abril, amb l’eix “Domènech i Montaner. Catalanisme i país” que pretén situar l’arquitecte com un dels teòrics del nacionalisme català. El punt escollit és l’antic Ateneu de Canet de Mar, obra de Lluís Domènech i Montaner (1884-1885) i que actualment acull la biblioteca municipal.

La segona sessió del Congrés “Domènech i Montaner, a la recerca de l’arquitectura nacional” es portarà a terme a Barcelona el 29 d’abril a la Fundació Antoni Tàpies, antiga seu de l’Editorial Montaner i Simon, projectada per l’arquitecte entre 1879 i 1881 i, una setmana després la jornada s’emplaçarà en un punt de gran interès domenequià com és el Recinte Modernista Sant Pau on es desenvoluparà l’eix “Domènech i Montaner i les arts decoratives”. 

La trobada acadèmica es clourà el 6 de maig des d’El Círcol de Reus amb el tema “Domènech i Montaner, resseguint les empremtes del passat” on es posaran en valor les seves recerques històriques i del patrimoni més identitari del país. 

Totes les sessions del Congrés Domènech i Montaner s’acompanyen de diferents activitats lúdiques, exposicions i visites guiades a diferents edificis domenequians. Podeu descarregar-vos el programa detallat del Congrés des d’aquest link: 

https://drive.google.com/file/d/1QW6B20xQ6UOpnGleuXXCqB1oL-y5ZVCG/view?usp=sharing

  Més de quaranta especialistes en Domènech i Montaner

Els quatre eixos del Congrés compten amb un total de més de quaranta ponents, la gran majoria són d’àmbit català i també estatal com Madrid i Comillas, però també es comptarà amb presència d’investigadors d’altres  països com Japó, Equador, l’Argentina i Andorra.

 Places exhaurides des de fa dies Des de fa dies les places a les diferents sessions s’han exhaurit i per tal d’oferir el màxim de difusió a les comunicacions que s’hi presentin, des de l’organització s’ha decidit oferir el seguiment de les diferents sessions via streaming. Per poder accedir a la plataforma caldrà seguir formalitzant la inscripció en aquest enllaç per tal d'obtenir l'accés al Congrés:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFUjPXy7KP8xXi_CzcXOdgYsRIBDzO6kTY1mPxtOpzTmHZvw/viewform

 


Més informació sobre el Congrés Lluís Domènech i Montaner a:

info@cedim.cat o bé al 652 88 24 57 (Lab Domènech – Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner)

Organitza: Ajuntament de Reus, Ajuntament de Canet de Mar i Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner

Coordina: Lab Domènech

Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya i Taula Domènech i Montaner

Amb el suport de: Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED Barcelona) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

Col·laboren en l’organització: Sant Pau Recinte Modernista, Fundació Antoni Tàpies, El Círcol de Reus, Casa museu Lluís Domènech i Montaner, Biblioteca P. Gual i Pujadas, Centre de Referència Tèxtil Canet de Mar, Cubiñà, Delegació i Subdelegació del Govern d’Espanya, revista Domenechiana, Olis Gasull, Casa Navàs i Hotel Casa Fuster.

Consulta tot el programa

Programa I Congrés Lluís Domènech i Montaner

Programa I Congrés Lluís Domènech i Montaner

Fitxer: PROGRAMA_CONGRES_DOMENECH_I_MONTANER.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 795.28 kB

 inscripció Podeu formalitzar la inscripció al Congrés clicant aquí.

^