ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet acollirà la primera trobada del Congrés Lluís Domènech i Montaner
S´obre el període d´inscripcions al Congrés Lluís Domènech i Montaner 2023
PUBLICAT Divendres, 14.04.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

card congrésAmb motiu de l'Any Lluís Domènech i Montaner 2023 -que commemora el centenari de la mort de l'arquitecte-, l'Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de Canet de Mar i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) organitzen el I Congrés Lluís Domènech i Montaner amb l'objectiu de posar en relleu nous coneixements sobre la vida i l'obra del pare del modernisme català.

El Congrés vol fer una aposta per revalorar altres camps domenequians fins ara poc explorats. D'una banda, l’aportació de Domènech en la política catalanista d’entre segles i, de l'altra, tot el seu llegat intel·lectual com a erudit, com a investigador de la història i com a redescobridor del patrimoni antic del país. 

Tres disciplines -arquitectura, política i recerca- que Domènech va treballar intensament durant tota la seva vida, els resultats de les quals tendeixen a complementar-se, talment com si fossin vasos conductors, en un projecte global de reconstrucció nacional del país.

A partir d’aquest plantejament, el Congrés Lluís Domènech i Montaner s’estructura en quatre jornades. La primera se celebra a Canet de Mar el 28 d’abril, amb l’eix “Domènech i Montaner. Catalanisme i país” que pretén situar l’arquitecte com un dels teòrics del nacionalisme català. La segona sessió del Congrés “Domènech i Montaner, a la recerca de l’arquitectura nacional” es porta a terme a Barcelona el 29 d’abril a la Fundació Antoni Tàpies. I una setmana després, la jornada s’emplaça al Sant Pau Recinte Modernista amb l’eix “Domènech i Montaner i les arts decoratives” i es clou el 6 de maig des d’El Círcol de Reus amb el tema “Domènech i Montaner, resseguint les empremtes del passat” on es posaran en valor les seves recerques històriques i del patrimoni més identitari. 

El congrés serà itinerant i se celebrarà els dies 28 i 29 d'abril i el 5 i 6 de maig consecutivament i Canet de Mar acollirà la primera sessió, on s'aprofundirà en l'empremta i el llegat polític de Domènech i Montaner durant els primers anys del moviment catalanista. La seva trajectòria de més de quaranta anys d'activisme ens permet fer moltes reflexions per a situar-lo com un teòric del nacionalisme que va contribuir intensament a forjar la Catalunya moderna.

Totes les sessions del Congrés Domènech i Montaner s’acompanyen de diferents activitats lúdiques, exposicions i visites guiades a diferents edificis domenequians.

  Consulta tot el programa

Programa I Congrés Lluís Domènech i Montaner

Programa I Congrés Lluís Domènech i Montaner

Fitxer: PROGRAMA_CONGRES_DOMENECH_I_MONTANER.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 795.28 kB

 inscripció Podeu formalitzar la inscripció al Congrés clicant aquí.

^