ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El documental rodat a Canet 'Monte Tropic' d'Andrés Duque es projectarà a la Sala Centru del TMC
PUBLICAT Dilluns, 28.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

docuemntal tmcLa Sala Centru del Teatre Municipal de Canet de Mar (TMC) acollirà aquest dijous 1 de desembre a les 20 h. la projecció de la pel·lícula documental, Monte Tropic, dirigida per Andrés Duque i rodada principalment a Canet de Mar amb joves extutelats.

La pel·lícula es va estrenar el passat dimecres 23 de novembre amb un esdeveniment especial en el festival l'Alternativa 2022.

Aquesta projecció ha estat una iniciativa de les àrees d'Igualtat, Participació i Joventut de l'Ajuntament de Canet de Mar.

 Sinopsi 
L’Agadiri acaba de sortir de la presó i passa uns quants dies a casa del seu amic Oussama, que en té cura i intenta trobar-li un futur. Tots dos fa poc temps que són a Espanya i encaren una situació suposadament temporal que ha de culminar amb la definició de la seva vida en plena pandèmia. Els dos joves marroquins es troben en una situació de doble confinament, per la covid-19 i per la situació a què els sotmet el seu estatus aparentment ineludible de migrants. La somnolència i la claustrofòbia pel tancament degut al confinament fan detonar un nou paisatge d’exploració entre els seus records i els seus cossos. Monte Tropic és el primer film del projecte Transgang, liderat per la Universitat Pompeu Fabra i que s’aproxima a la realitat dels grups juvenils considerats problemàtics
 
 Bio/Filmo 
El cineasta hispanoveneçolà Andrés Duque (Caracas, 1972), ha establert el fet migrant com un dels temes de les seves obres, reflexionant sobre els marcs culturals, les identitats, els prejudicis i l’estètica que comporta. Ha realitzat una quinzena d’obres de no-ficció amb un fort caràcter assagístic i que sovint han passat per centres culturals. Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements en festivals de cinema d’arreu (Punto de Vista, Cinéma du Réel, Dokufest, FIDMarseille, Premis Goya, Premi Ciutat de Barcelona) i ha visitat diverses vegades l’Alternativa, amb Ivan Z (2004, el seu debut) i Color perro que huye (2011) i fins i tot com a jurat, el 2016. Enguany protagonitza un dels Satèl·lits oferint la masterclass L’estètica immigrant i programant una creació d’un altre artista que l’hagi marcat.
 
A més a més, un dels protagonistes de Monte Tropic, Ayoub, ha dirigit fa poc el curtmetratge 'El camí cap a l’emigració', sobre l'experiència de migració de joves del Marroc a Catalunya. El rodatge es va fer principalment a Canet de Mar. 

^