ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La moda i el modernisme són els elements centrals del cartell de la 14a Fira Modernista de Canet de Mar
L'edició d'enguany se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre
PUBLICAT Dimecres, 13.04.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La Nau Floris del CRTTT – Escola de Teixits de Canet ha estat l'escenari escollit per presentar el cartell de la 14a edició de la Fira Mercat Modernista que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre a Canet i que enguany estarà dedicada a la moda i el vestuari en l'àmbit tèxtil.

Cartell fira modernistaEl cartell, dissenyat per l'il·lustrador de moda Joel Miñana Granero, està inspirat en la Belle Époque.Concretament, el disseny d'aquest del cartell d'enguany de la Fira remarca la influència dels corrents estètics de finals del segle XIX i principis del XX i com aquests van influenciar en les tendències de la moda. 

Miñana ha explicat que la voluntat ha estat crear una imatge sorprenent, alegre i que representi una de les figures més rellevants d'aquest sector: els i les modistes.

Sense les modistes, "la moda no seria possible" ha assegurat Miñana. Per aquest motiu, el cartell de l'edició d'enguany de la fira vol fer valdre la tasca imprescindible dels i les modistes, tant dels segles XIX – XX, com d'ara.

Segons l'il·lustrador, la figura principal és com una columna que simbolitza la moda i aquesta, està coronada amb una diadema que pren la forma de la façana de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, un dels edificis més emblemàtics del poble.

Durant la presentació, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme ha volgut convidar a la ciutadania a confeccionar els seus propis vestits per assistir a la fira.

La presentació, en format vídeo, es farà a través de totes les xarxes socials de l'Ajuntament i de l'Oficina de Turisme.

Recordem que la moda i el vestuari en l'ambit tèxtil serà el tema protagonista de la XIV edició de la Fira Modernista de Canet de Mar. Per aquest motiu i per posar en valor la tradició tèxtil al nostre municipi, els i les alumnes del CRTTT-Escola de Teixits seran els encarregats de confeccionar quatre vestits que es lluiran durant la Fira.

^