ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La moda i el vestuari en l'ambit tèxtil serà el tema protagonista de la XIV edició de la Fira Modernista de Canet de Mar
Els i les alumnes del CRTTT-Escola de Teixits seran els encarregats de confeccionar quatre vestits que es lluiran durant la Fira
PUBLICAT Dimarts, 30.11.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació tema fira modernista 22

Aquest dimarts 30 de novembre,  l’Ajuntament de Canet de Mar ha posat fil a l’agulla i ha desvetllat que la moda i el vestuari en l'àmbit tèxtil serà l’eix temàtic de la XIV edició de la Fira Mercat Modernista que tindrà lloc a Canet de Mar durant el cap de setmana del 16, 17 i 18 de setembre de 2022. 

presentació tema fira 22En un acte celebrat al pati de la Masia Rocosa de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell i la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Anna Maria Casas han realitzat una petició als i les alumnes que estan cursant 2n del Cicle Formatiu de Grau Mig en Confecció i Moda i als i les alumnes de Grau Superior en Patronatge i moda del CRTTT- Escola de Teixits. Concretament, els hi ha demanat que confeccionin 4 vestits ambientats en l’època modernista. 

Des del CRTTT – Escola de Teixits han acceptat el repte proposat des de l’Ajuntament. El director del centre, Miquel Soler ha afirmat que aquest 2022, l'escola complirà 100 anys i que aquest és un molt bon projecte per poder-ho celebrar. Sobre l'encàrrec, Soler ha demanat a l'alumnat que surtin al carrer i cerquin la seva inspiracio visitant els edificis modernistes que hi ha a Canet per poder confeccionar una bona peça: "fins i tot amb elements com els poms de les portes" ha destacat. Per la seva banda, el professor Joel Miñana ha afirmat que acceptar aquest projecte suposa un gran repte, ja que a més de poder realitzar els vestits, els alumnes practicaran el treball en equip i la relació directa amb un client real.

Presentació Fira Modernista 22L’acte també ha comptat amb el testimoni de diverses modistes del municipi que, durant tots aquests anys han estat confeccionant vestits inspirats en l’època modernista per poder-los lluir durant el cap de setmana de la fira. La Doli Bertran, la Carme Sánchez i l’Adriana Zapata han explicat als alumnes quines són les seves principals inspiracions, objectius i prioritats a l’hora de confeccionar els vestits. 

Finalment, l’alcaldessa Blanca Arbell ha tancat l’acte destacant la gran importància que el tèxtil ha tingut sempre al nostre municipi. Arbell ha afirmat que el tèxtil sempre ha format part de l’ADN de Canet de Mar i que mitjançant la gran tasca que s’està duent a terme des del CRTTT, ara Canet també ha esdevingut un municipi de referència en l’àmbit de la recerca en el món dels teixits. Arbell ha volgut agrair la predisposició que es té sempre des del centre a l’hora de col·laborar amb l’Ajuntament i amb les entitats del municipi. Com a alcaldessa els ha volgut tornar a agrair la incansable tasca que van dur a terme durant la pandèmia de la COVID-19 a l’hora de realitzar mascaretes per a la població i també ha destacat la col·laboració que el centre està realitzant amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament i amb la Colla de Reis per tal de poder confeccionar el nou vestuari que els patges llueixen durant la cavalcada del dia 5 de gener.

imatge presentació modernistaImatges presentació fira modernista

 

^