ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Som família diversa. Saps quina família tens tu?
31 de març, dia de la visibilitat TRANS
PUBLICAT Dimecres, 31.03.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
família Estel VS

L'Àrea d'Igualtat continua amb la política de fer visibles els diferents sectors de la ciutadania i reivindicar-ne el seu paper.  Ho fem amb la dona i també amb els diferents col·lectius LGTBIQ+. En aquesta línia, aquest dimecres 31 de març, dia de la visibilitat trans, pengen del balcó de l'alcaldessa i del balcó de l'edifici de Vil·la Flora, les banderes que identifiquen aquest col·lectiu. Amb un immens agraïment a totes les persones trans que amb la seva fortalesa han trencat els esquemes del binarisme patriarcal i els prejudicis que encara perviuen en moltes persones. Agraïment a l'Estel i la seva família, exemple d'unitat, tenacitat i llibertat d'elecció.  Molt bon dia de la visibilitat, avui i cada dia!


Des del passat Mandat, que aquesta àrea intenta fer visible aquest col·lectiu, tant en les dates commemoratives i reivindicatives com al llarg de l'any.  Canet llueix espais pintats amb els colors que identifiquen aquests col·lectius, com els bancs del passeig Marítim, el pont de fusta del capdavall de la Riera Sant Domènec, o els trossos de vorera de davant de Vil·la Flora o en accessos a algun centre educatiu. També es penja la bandera de l'arc de Sant Martí en diverses dates i s'il·lumina la Biblioteca amb els mateixos colors. I s'han realitzat activitats artístiques com la representació dels contes “Cua de Sirena” i “Tres con tango”, els “Monòlegs a la Plaça Mercat” i el “Joc de les emocions” adreçat a adolescents.

   Vil·la Flora bandera trans    balcó alcaldessa bandera trans

Al programa Els 4 Cantons de Ràdio Canet, totes les cançons que sonin avui es dediquen al Dia Mundial de la Visibilitat transgènere.

Que hi hagi dies reivindicatius és senyal que encara queda molt de camí per recórrer i aconseguir normalitzar totes les opcions. Però mentre hi siguin, els apuntarem als nostres calendaris i treballarem per donar-los visibilitat:

19 febrer:  Dia internacional contra l'homofòbia al futbol
31 de març: Dia de la visibilitat trans
23 de setembre: Dia de la visibilitat bisexual
26 d'abril: Dia de la visibilitat lèsbica
17 de maig: Dia internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia
28 de juny:  Dia de l'orgull LGTBIQ+
11 d'octubre: Dia internacional de la sortida de l'armari
26 d'octubre: Dia de la visibilitat de la intersexualitat
20 de novembre: Dia de la memòria transsexual
 
Des de l'àrea d'Igualtat, amb aquests petits gestos, ens solidaritzem amb les reivindicacions i la defensa dels drets d'aquests col·lectius, que formen part de la nostra ciutadania, de la mateixa manera que qualsevol altre grup social.
 

Manifest de l'associació Chrysallis

Manifest de l'associació Chrysallis

Fitxer: Manifest_de_Chrysallis_31_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 292.47 kB

^