ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Policia fa públics els objectius del cos per aquest 2006
PUBLICAT Dilluns, 13.02.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Àrea de Seguretat Ciutadana acaba de fer públics els objectius per a l'any que acabem d'encetar. La Policia Local és un dels col.lectius que més relació tenen amb la població. D'acord amb la política que vénen duent a terme des de fa temps, informen puntualment de totes les campanyes que fan i publiquen els seus resultats perquè tothom pugui fer un seguiment de la seva tasca.

cotxe de la policia localAquest 2006 se seguirà incidint en els aspectes bàsics i indispensables de la seguretat i l'atenció ciutadanes. Hi haurà alguns matisos destacables, com ens expliquen al document que han fet públic:
 


Circulació i aparcament

Bàsicament se segueix aplicant els objectius marcats al 2005, amb la inclusió d'alguns aspectes remarcables:

  • Hi haurà més control i incidència sobre les infraccions d'aparcament indegut, sobretot a les zones de càrrega i descàrrega, damunt de les voreres, als passos de vianants i en aquells  espais que dificultin greument la circulació de la resta de vehicles i el pas dels vianants. Per aconseguir-ho se seguirà utilitzant el servei de grua, així com dels mitjans gràfics que la Llei i Reglaments permeten.
  • Corregir les situacions de conflicte i risc que es donen a les entrades i les sortides dels centres escolars, demanant abans d'actuar, la col·laboració dels responsables dels centres i dels representants dels pares i alumnes.
  • Treballar amb altres àrees de l'Ajuntament per definir i publicar tant el projecte de la riera Gavarra i la seva zona d'influència, com el futur pla integral del centre històric, sense obviar totes aquelles propostes que puguin anar sorgint.
  • Elaborar i definir el futur gradual de la posada en funcionament de les pilones instal·lades a la riera Buscarons i als carrers que hi van a parar.
  • Es tornarà fer incidència, i fins i tot s'incrementarà i s'intensificarà el control sobre el soroll de les motos.
  • Complir amb les directrius genèriques sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària del Servei Català de Trànsit, segons disposa la Llei 14/97.
  • En relació al punt anterior, es tornaran a fer campanyes puntuals de curta durada però de gran intensitat d'alcoholèmies i excessos de velocitat, ja que tenim un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per disposar durant un temps d'un radar (de dos a tres cops any) i un etilòmetre evidencial (6 mesos). Aquest febrer s'estan fent controls d'alcoholèmia a diversos punts del poble
  • S'aniran instal.lant bandes reductores de velocitat als llocs on sigui susceptible que pugui haver-hi accidents provocats per l'excés de velocitat. Es milloraran les ja existents a mesura que es vagi renovant i reparant el paviment dels diferents carrers del poble.
  • Es millorarà la senyalització informativa, i s'enllestirà la que es va començar al 2005.

Seguretat ciutadana

policia organitzant el trànsit a la riera Gavarra La Policia Local de Canet seguirà amb la tasca duta a terme els dos darrers anys, durant els quals s'ha col.laborat molt estretament amb els Mossos d'Esquadra.
Aquesta col.laboració posa de manifest que al nostre terme municipal és possible unificar criteris i plans d'actuació policials amb la finalitat de millorar la seguretat ciutadana i fer que disminueixin els índexs de delinqüència. La prevenció és una feina poc visible però que requereix un gran esforç de control i coordinació. La seva efectivitat ens garanteix qualitat de vida i tranquil.litat veïnal.


Ha estat d'una gran importància la Junta Local de Seguretat, primer per avaluar els resultats de l'any 2005 i segon per començar a treballar amb l'esborrany del Pla de Seguretat Local del Municipi de Canet de Mar i crear la mesa de coordinació operativa.


Imatges: Vehicle policial estrenat al desembre passat. Control de trànsit a la sortida de l'Institut.  Arxiu municipal


Informació publicada el dilluns 13 de febrer de 2006

^