ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet tindrà un centre residencial per a discapacitats
La Fundació Els Garrofers estarà al capdavant d'aquest projecte
PUBLICAT Dimarts, 22.11.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'

abril de 2004

, la consellera de Benestar i Família, Anna Simó (ERC), va prometre, durant la visita que va fer-nos, que s'inclouria al mapa de necessitats de la seva àrea, la possibilitat de crear d'un centre per a nois i  noies amb disminució física, psíquica o sensorial que ja han complert els 18 anys.

Aquest gener de 2005, la senyora Matilde de la Heras, directora dels serveis territorials de Barcelona, confirmava, en una visita a l'Ajuntament, aquesta inclusió.

I ara, aquest novembre de 2005, es fa un pas de gegant per aconseguir el centre. Al Ple del dijous 24 de novembre s'aprovarà la creació de la Fundació Els Garrofers, una entitat que tindrà com a principal objectiu la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb disminucions físiques, psíquiques o sensorials i la millora de la seva qualitat de vida.

Per aconseguir-ho és indispensable la creació d'un espai on s'atenguin adequadament les necessitats d'aquestes persones. Elles i les seves famílies s'enfronten a la greu problemàtica que representa el final de l'etapa escolar. Quan els joves compleixen els 18 anys, deixen de tenir al seu abast serveis residencials, tant en la modalitat de suport limitat, com generalitzat que puguin donar resposta a les seves necessitats.

Per això es construirà a Canet un centre residencial que permetrà donar-los el tractament que mereixen.

Qui ha fet possible aquest projecte?

En primer lloc l'associació local Terra i Cel, formada per persones que fa més de 20 anys que col.laboren en l'atenció dels disminuïts. També els pares i les mares d'aquests nois i noies, ajudats per professionals i voluntaris, tots ells participant activament en la millora de la qualitat de vida dels joves.

També aquest Ajuntament. Sense la voluntat política de tirar endavant el projecte, hagués estat molt difícil la implicació de la Generalitat. L'Ajuntament ha format part de les taules de diàleg amb la Conselleria i ha cedit  els terrenys on se situarà el centre residencial.

I, evidentment, la Conselleria de Benestar i Família. Al mapa de necessitats del departament, destaca la creació de residències i centres de dia, destinats a persones amb discapacitat psíquica severa o profunda. La promesa feta a Canet per la consellera l'abril de 2004 , s'ha complert. La Generalitat aportarà el 50% del cost de l'obra.

A partir d'ara, la Fundació Els Garrofers haurà de cercar el 50% restant i situar-se al capdavant d'aquest projecte de creació d'un centre residencial que atengui aquests joves.

Visita consellera Anna Simó

Anna Simó va visitar l'abril de 2004 el local de l'associació Terra i Cel a Vil.la Flora

Centre Els Garrofers

Informació relacionada
La Generalitat satisfarà les quantitats econòmiques establertes
Ens hi acompanya la consellera Carme Capdevila
^