ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
ELS GARROFERS
PUBLICAT Dimarts, 22.11.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El centre residencial Els Garrofers té com a principal finalitat la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb disminucions físiques, psíquiques o sensorials i la millora de llur qualitat de vida.

S'ubicarà en els terrenys que l'Ajuntament de Canet de Mar adscriurà a la Fundació Els Garrofers, situats al sector del Grau de la nostra població.

El centre residencial tindrà una capacitat per a 44 places destinades a persones amb necessitat de suport generalitzat. A més a més, hi haurà 10 places exclusives per a centre de dia. L'estructura espacial correspon a un edifici que tindrà quatre unitats de convivència. En aquestes unitats hi haurà habitacions, menjador, cuina, sala d'estar, aules, despatxos, una infermeria, labavos adaptats i serveis adients a les necessitats especials d'aquestes persones.

Les necessitats que s'atendran són: allotjament, acolliment i convivència, manutenció, atenció personal i a la salut, foment dels hàbits d'autonomia personal, convivència i foment de relacions interpersonals i socials, foment del lleure, assessorament i supervisió i atenció conductual.  Aquests són serveis que utilizaran tots els usuaris, a excepció del d'allotjament nocturn, que no utilitzaran els usuaris del centre de dia.

Pel que fa als recursos humans del centre, es tindrà en consideració la ratio establerta per a l'atenció a persones amb un grau de discapacitat severa i profunda, amb previsió de suport generalitzat. A més a més de la direcció del centre, és previst que hi hagi professionals per cobrir les necessitats mèdiques i assistencials dels joves.

El centre tindrà un pla de formació que s'anirà revisant anualment. Aquest pla cercarà la millora de capacitat, integració i qualitat de vida dels usuaris, tenint en compte, de forma personalitzada el potencial de cadascun en tots sentits.

^