ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Diumenge
15.10.2017
12:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre: Lola Anglada. Memòries 1892-1984, edició a cura de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll
Activitat del Correllengua 2017
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Plataforma per la Llengua Canet de Mar oferirem el diumenge 15 d´octubre, a 12 del migdia, a la Sala Cultural Ramon de Capmany, la presentació del llibre “Lola Anglada. Memòries 1892-1984”, edició a cura de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Col. La presentació de l'obra, editada per la Diputació de Barcelona, anirà a càrrec de Teresa Sanz.

La il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada és la figura homenatjada del Correllengua 2017, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

Lola Anglada va ser la primera dibuixant professional que hi hagué a Catalunya i tal vegada la més important. La seva personalitat, d´una extraordinària lucidesa i  creativitat, es va traslladar a la seva obra, marcada per la fantasia, la tendresa i l´amor per la natura i les coses belles. Malgrat que Lola Anglada es va crear un món secret i propi, es comprometé fermament amb el seu país real, Catalunya, i va participar activament en la construcció de la pàtria moderna i nacional, i la defensa de les llibertats.

«La meva vida era aparentment regalada com la que una noia de bon estament menava, mentre els meus familiars no comprenien la meva inquietud i creien que jo vivia en la fal·lera d´estar al talleret bo i fent ninots que per a ells era un passatemps. M´havia promès traçar-me el meu camí i per tirar endavant havia de sentir-me molt forta en enteresa i voluntat (...)
“Tot sigui per Catalunya” –jo em deia- i m´afanyava a escriure i dibuixar i n´emplenava tota la premsa catalana, mentre les meves esperances em donaven un espai prou ample per on jo pogués volar».

Lola Anglada Sarriera

«Aquestes meves pàgines,
record del meu viscut, les ofereixo
a la memòria dels màrtirs
immolats i perseguits en defensa
de les llibertats de Catalunya.
Avui, Diada de l´11 de Setembre de 1977.
Per Catalunya.
Per la nostra llibertat».

Lola Anglada Sarriera
1892-1984

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^