ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Dia Mundial del Reciclatge
PUBLICAT Dimarts, 17.05.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El 17 de maig es celebra el Dia Mundial del Reciclatge. I a Canet de Mar de reciclar en sabem molt. Som un dels municipis amb uns percentatges de recollida selectiva més alts de tot Catalunya, superant el 72% (podeu veure nota que es va fer en relació a les dades de recollida de residus de l'any 2015). Un percentatge molt superior a la mitjana de Catalunya. I això gràcies a l'alt nivell de conscienciació de la major part de la població de Canet i del sistema de recollida implantat, el porta a porta.

La selecció correcta dels residus, estalvia diners, i millora el medi ambient ja que:

- s'aprofiten els materials usats,
- s'evita l'extracció de matèries primeres,
- s'estalvia aigua i energia,
- disminueix la contaminació de l'atmosfera i de les aigües, i
- beneficia l'economia.

Reciclar és molt important i ho hem d'incloure a les nostres activitats diàries fins que deixa de ser un esforç i passa a ser un hàbit.

Reciclar no s'ha de veure com una opció sinó com un deure vers les generacions futures per tal que puguin gaudir d'un món millor del que em trobat nosaltres. Recordant-vos la importància que té el reciclatge tant a nivell ambiental com econòmic us animem a seguir reciclant millorant dia a dia la recollida!!.

Algunes dades interessants:

- Reciclant el paper i el cartró, s'estalvia la tala d'arbres, un 86,09% d'aigua i un 62,50% d'energia. Una tona de paper reciclat suposa estalviar 13 arbres. A canet gràcies al reciclatge d'aquesta fracció s'estalvien 6.700 arbres a l'any!.

- El reciclatge dels envasos. Es envasos es porten a les plantes de triatge on se separen els diferents materials. Els envasos separats són distribuïts als corresponents centres de reciclatge. Un cop tractats s'aprofiten per fer: aglomerats, bosses plàstic, mobiliari urbà, senyalització, roba... El reciclatge de dues tones de plàstic equival a estalviar una tona de petroli. I el reciclatge d'una tona d'alumini estalvia l'extracció de quatre tones de bauxita (el mineral a partir del qual es produeix) i la generació de dues tones de residus molt contaminants.

- El reciclatge del vidre, comporta uns beneficis respecte la fabricació de vidre no reciclat. Estalvi de recursos naturals: cada quilo de vidre recollit substitueix 1,2 quilos de matèries verges (sosa, sílice, carbonat càlcic...) evitant així la destrucció de molts espais per l'extracció d'aquestes matèries. Disminució del consum d'energia en un 27%. Disminució de la contaminació atmosfèrica en un 20% i de les aigües en un 50%.

- Reciclant la matèria orgànica, que es genera en les nostres activitats diàries s'evita que vagi a parar a incineradora que té un cost molt elevat i no s'aprofiten els materials dels residus. Per cada 100 Kg de matèria orgànica s'obtenen 30 Kg de compost, un adob excel•lent, útil per a l'agricultura, la jardineria i l'obra pública.

^