ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La museografia de l'Odèon, a l'abast de tothom sota les voltes del nou projecte de teatre municipal
PUBLICAT Dilluns, 05.10.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Inauguració de les voltes de l'Odèon - octubre 2015El conseller Santi Vila ens ha acompanyat en la jornada festiva d'inauguració de les voltes del nou projecte de teatre municipal. Aquest diumenge, 4 d'octubre, s'ha obert definitivament la plaça Colomer i l'edifici de l'Odèon, de moment només amb la porxada que acull les voltes originals de l'antic teatre i que s'ha equipat amb uns plafons multimèdia que expliquen la història de la cooperativa i de l'edifici.

A part, també hem aconseguit obrir de nou tot l'entorn. La plaça Colomer ja feia molt de temps que s'havia convertit en un passatge trist al bell mig del municipi. El 21 de novembre farà 8 anys del malaurat accident en què va perdre la vida un operari de les obres per rehabilitar l'Odèon. Des d'aleshores, els treballs van quedat aturats i no ha estat fins aquest abril passat, que hem aconseguit entrar de nou maquinària al recinte i rehabilitar l'espai per obrir-lo de nou al públic.

A la jornada d'ahir, el conseller i l'alcaldessa Blanca Arbell van signar la 2a addenda de modificació del conveni signat al 2003 entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament per a les obres de rehabilitació del teatre Odèon, consolidació estructural i arranjament de la coberta, en aplicació del programa reviure les velles ciutats. Aquesta 2a addenda recull la col·laboració entre les institucions per finançar les obres de recuperació de l'Odèon i el seu entorn com a recurs turístic, d'acord amb el projecte executiu redactat per encàrrec de l'Ajuntament a l'arquitecte Xavier Guitart. Les obres han comptat també amb una subvenció del Fons Europeu de desenvolupament Regional (FEDER)

Encara queda molt camí per recórrer, com es va posar de manifest a la Nyacra per l'Odèon, composada i cantada per Jaumet de Comediants i un grup de voluntaris, que va seguir tot el públic aplegat a la plaça Colomer i que feia una mica de memòria de la història de l'Odèon i deixava palès que el camí encara comença i que per tenir un teatre com cal, s'ha de seguir treballant plegats.

Inauguració de les voltes de l'Odèon - octubre 2015  inauguració voltes Odèon  inauguració voltes Odèon

Vegeu el recull complet d'imatges de la jornada d'inauguració, en aquest espai

logo FEDER

Generalitat - logotip territori

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^