ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
29.05.2015
20:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre: Els Palíndroms Musicals de Jesús Lladó
Música reversible de l´Edat Mitjana al segle XXI
Lloc
Sala d´audiovisuals del Pavelló Municipal d´Esports (carrer Catalunya, s/n)
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura, Música

Cartell Els Palindroms musicals - maig 2015“Música reversible de l´Edat Mitjana al segle XXI”, així és com Lladó presenta el seu llibre als lectors. Igual que en l'àmbit literari, els palíndroms musicals són fragments que es poden llegir i interpretar tant del principi al final, com del final al principi, amb el mateix resultat sonor.

No es tracta d´un llibre tècnic només destinat a músics i a palindromistes, sinó que pretén ser un llibre que pugui ser comprensible i a l´abast de tothom. L´objectiu d´aquest llibre és mostrar i divulgar el vessant musical equivalent a aquest recurs lingüístic.

Un dia d´estiu de l´any 1988, vaig quedar bocabadat en llegir un article del ludolingüista Màrius Serra on, per primera vegada a la vida, hi veia les paraules palindromologia, palindròmic i palindromista. L´impacte i la fascinació van ser de tal dimensió que mai més em van abandonar.
La meva professió de músic, primer com a intèrpret, després com a pedagog i director d´orquestra, al costat del cultiu dels palíndroms, va comportar, gairebé forçosament, el descobriment dels palíndroms musicals. És a dir, fragments musicals que es poden llegir i interpretar tant del principi al final, com del final al principi, amb el mateix resultat sonor. El que va començar com una curiositat més, va continuar amb la recerca d´aquests exemplars de música reversible que amb el temps s´han anat acumulant.
L'autor

Jesús Lladó Parellada (Barcelona) és músic, imparteix classes de violí i dirigeix orquestra. Palindromista, co-president del Club Palindromista Internacional i Director-Editor de la revista Semagames. És autor - amb Pere Ruiz - de Sé verla al revés, Antología de autores del Club Palindrómico Internacional (Editorial Praxis, Mèxic 2008), Paraules mirall (Editorial Barcanova, 2013) - amb Maria Enrich i Los palíndromos musicales (Praxis 2013). Autor de prop de nou mil palíndroms, ha escrit més de dos-cents articles sobre palíndroms entre Semagames i revistes com Sis Focs (Tarragona), Revista d´Igualada, Paper de Vidre, la italiana La Sibilla, etc ... Ha exposat diverses ponències en congressos i trobades internacionals de palindromistes. També ha traduït per a la revista Word Ways.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^