ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
24.10.2014
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Conferència Mistral: l'home rere la porta. De l'idil·li a l'elegia a càrrec del filòleg Jaume Figueras i Trull
Activitat del Correllengua 2014 de Canet de Mar
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Centenari de la mort de F. MistralL´acte forma part de les activitats de l´any Mistral, en commemoració del centenari de la mort de l´escriptor occità (1914-2014), i compta amb la col·laboració del Cercle d´Agermanament Occitano-Català (CAOC).

La conferència, a càrrec del filòleg Jaume Figueras i Trull, resseguirà l´obra de Frederic Mistral tot partint de l´home que fou i de la seva peripècia vital, tot parant una especial atenció als dos textos èpics que obren i clouen simbòlicament la seva producció, que són Mirèlha i Lo poèma dau Ròse, però sense deixar de costat d´altres títols prou importants, com Lei meissons, Calendau o Nerta. Alhora, acompanyarem l´evolució del Felibritge des de la seva constitució, l´any 1854, fins a la mort de Mistral, el 1914, i les seves relacions —un xic tortuoses— amb la Renaixença catalana i els seus traductors.

Jaume Figueras i Trull (Igualada, 1962), és filòleg, professor i traductor d´occità. Ha impartit i coordinat cursos de llengua i literatura occitanes. Ha publicat articles i estudis relacionats amb la matèria i ha donat conferències diverses de temàtica occitana.

El 2014 es commemora el centenari de la mort de Frederic Mistral (Malhana, 1830 – Malhana, 1914), poeta occità, guanyador del premi Nobel de literatura el 1904 i creador del Felibritge, mort el 25 de març de 1914. Trobareu informació de l´any Mistral  a: http://presidencia.gencat.cat/ca/ambits_d_actuacio/commemoracions_2014/frederic_mistral/

Més informació a: www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^