ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
04.10.2014
12:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Projecció del documental: Frédéric Mistral (V.O.S.C.) - Mòstra de Cinèma Occitan 2014
Activitat del Correllengua 2014 de Canet de Mar
Lloc
Aula Magna CRTTT - Escola de Teixits
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Cinema

Mostra de Cinemà Occitan - 2014La Mòstra de Cinèma Occitan, al llarg de les seves diferents edicions, s´ha anat consolidant com un instrument útil de promoció i divulgació de la llengua i la cultura occitana a Catalunya i com un aparador de la creació audiovisual en occità.

Aquesta setena edició que us presentem es programa a 31 localitats catalanes i occitanes i ofereix un mostruari de creacions, fetes des de sensibilitats i propostes artístiques ben diferents, que s´expressen a través d´un autèntic ventall de varietats lingüístiques, que van del gascó al vivaro-alpí, del llenguadocià al llemosí o del provençal a l´alvernès. Totes elles, pròpies dels diferents territoris occitans i de les persones que les parlen.

Amb la decidida voluntat de seguir sent una finestra a través de la qual es pugui gaudir d´una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes, a través de les seves creacions audiovisuals, la Mòstra de Cinèma Occitan es posa en marxa, un any més, i enguany, també, com a contribució als actes en memòria de Frederic Mistral, en el centenari del seu traspàs.

La Mòstra de Cinèma Occitan està organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de diferents institucions, entitats culturals i empreses tant de Catalunya com d´Occitània, i universitats, com les de Barcelona, Lleida i Catalana d´Estiu, que en garanteixen uns continguts de qualitat i una presencia àmplia a tots dos territoris, tot adequant la programació a les peticions i interessos de cadascuna de les localitats que l´acullen.

Podeu consultar la programació detallada a: www.gencat.cat/llengua/mostradecinemaoccitan


La Mòstra de Cinèma Occitan, al long de las siás diferentas edicions, s´es consolidada coma un instrument util de promocion e divulgacion de la lenga e la cultura occitanas en Catalonha e coma una veirina de la creacion audiovisuala en occitan.

Aquesta setena edicion que vos presentam se programa a 31 localitats catalanas e occitanas e ofrís un escapolon de creacions, apertenents a de sensibilitats e proposicions artisticas plan diferentas, que s´exprimisson a travèrs d´un autentic ventalh de varietats lingüisticas, que van del gascon al vivaroalpenc, del lengadocian al lemosin o del provençal a l´auvernhat. Totas elas, pròprias dels diferents territòris occitans e de las personas que las parlan.

Amb la determinacion de contunhar d´èsser aquela fenèstra qu´òm pòsca gausir a travèrs d´una vision panoramica de la lenga e la cultura occitana, a travèrs las siás creacions audiovisualas, la Mòstra de Cinèma Occitan se met en plaça, un an de mai, e ongan, tanben, coma contribucion als actes en memòria de Frederic Mistral, en lo centenari del sieu trespàs.

La Mòstra de Cinèma Occitan es organizada per la Dirección Generala de Politica Lingüistica del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalonha, amb la collaboracion de divèrsas institucions, entitats culturalas e entrepresas tant de Catalonha coma d´Occitània, e d´universitats coma la de Barcelona, Lhèida e Catalana d´Estiu que ne garantisson de contenguts de qualitat e una preséncia larga dins totes dos territòris, en tot adaptant la programacion a las peticions e interèsses de caduna de las localitats que l´acolhisson.

Podètz consultar la programacion detalhada a: www.gencat.cat/llengua/mostradecinemaoccitan


Frédéric Mistral

Produccion: France 3 Méditerranée – AMDA Production
Realizacion: Alain Glasbert
Scenari: Jean-Pierre Belmon
Imatge: Didier Magnan, Georges Méran e Chirstophe Soffietti
Montatge: Claire Delannoy
An de produccion: 2004
Durada: 50 minutas
Genre: docuficcion
Idiòma: occitan, sostitolat en catalan / francés

Sinòpsi:
Apròchi de la figura de Mistral segon una perspectiva modèrna, que vòl anar al delà dels topics sus l´escrivan e arribar a çò que s´escond darrièr lo personatge.

A mièg camin entre lo documentari e la ficcion, aquel filme presenta un Mistral capable d´influir dins un mond tròp sovent marcat per la intolerància devèrs fòrça lengas e culturas.


Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^