ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jesús Marín és proclamat nou alcalde de Canet de Mar
PUBLICAT Dissabte, 11.06.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dissabte, 11 de juny, Canet ha celebrat, com a la pràctica totalitat de municipis, el Ple de constitució dels nous consistoris, resultants de les eleccions celebrades el passat 22 de maig.

El Ple ha servit perquè prenguessin possessió els 17 càrrecs electes que han estat escollits pels canetencs. La presidenta de la mesa d'edat, Cati Forcano, ha estat l'encarregada de dirigir el desenvolupament de la sessió plenària, assistida en tot moment per la secretària accidental de la corporació, Cristina Cabruja.

Després de prometre o jurar els seus càrrecs, els 17 regidors han votat de forma individual i secreta el qui per ells havia de ser l'alcalde. El resultat de la votació ha estat el següent:

Jesús Marín i Hernàndez, 10 vots
Blanca Arbell Brugarola, 4 vots
Sílvia Tamayo Mata, 3 vots

Jesús Marín rep el bastó d'alcaldeLa majoria absoluta, que és de 9 vots, ha estat superada per un vot pel candidat Jesús Marín, per la qual cosa, el cap de llista del grup municipal de Convergència i Unió ha estat proclamat alcalde de Canet de Mar pels propers 4 anys, és a dir, per al mandat que ara encetem, el madat 2011 - 2015.

Després dels discursos dels portaveus de totes les formacions, el nou alcalde ha agraït el suport de totes les persones que li han fet i li fan confiança i ha recordat especialment dues persones, el seu pare i la seva parella.  També ha esmentat la grata rebuda que ha tingut de l'alcalde sortint, Joaquim Mas, amb qui s'ha trobat aquest divendres per fer el traspàs de temes de l'Alcaldia. En la seva declaració posterior davant els mitjans de comunicació, Jesús Marín, que ara ja té el tractament d'Il·lustríssim senyor, reservat per als alcaldes, ha manifestat que descansarà aquests dos dies festius que vénen, que li serviran per refer-se d'uns mesos molt intensos i esgotadors a nivell físic i també emocional i que ell i el seu Equip de Govern començaran a treballar amb força i energia a partir del dimarts 14, primer dia laborable del nou mandat.

El desenvolupament de la sessió plenària es va veure alterat per un grup de ciutadans que protestaven a l'entrada del consistori i que no van marxar fins que l'alcalde va abandonar la Casa de la Vila un cop acabat el Ple.

L'Equip de Govern està format per tres formacions polítiques, Convergència i Unió, Unió Municipal de Catalunya i el Partit Popular. Tots tres partits han fet aquests dies declaracions als mitjans de comunicació anunciant prèviament el pacte de govern que ha permès investir Jesús Marín com alcalde. Jesús Marín té 37 anys i és diplomat en Magisteri, especialista en educació especial.

Aquests són els nous membres de l'Equip de Govern municipal:

Jesús Marín i Hernàndez (CiU)
Laureà Gregori Fraxedas (CiU)
M. Assumpció Sànchez Salbañà (CiU)
Àngel López Solà (CiU)

Cati Forcano Isern (UMdC)
Albert Lamana Grau (UMdC)
Pere Xirau Espàrrech (UMdC)
Josep M. Masvidal Serra (UMdC)

Toni Romero Carbonell (PP)
Manel Almellones Conesa (PP)

 

Són regidors i regidores a l'oposició:

Blanca Arbell Brugarola  (ERC)
Ivan Aranda Mena  (ERC)
Lluís Llovet Bayer  (ERC)
Coia Tenas Martínez  (ERC)

Sílvia Tamayo Mata (PSC)
Josep Cortés Maresma (PSC)
Jordi Planet Rovira  (PSC) 


Informacions relacionades:

L'àlbum de fotos del Ple de constitució

Gravació en vídeo del Ple

^