ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Constitució d'un nou Ajuntament
11 de juny de 2011
PUBLICAT Divendres, 10.06.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

façana Ajuntament any 2004 Aquest dissabte 11 de juny a les 12 del migdia, se celebraran a tots els ajuntaments els actes de constitució dels nous consistoris, resultants de les eleccions del diumenge 22 de maig. A Canet de Mar, el Ple es farà a la Sala d'actes de l'edifici del carrer Ample.

L'Ajuntament ho té tot a punt perquè l'acte pugui desenvolupar-se amb normalitat. Amb la previsió que la Sala d'actes estarà plena de gent, s'han repartit acreditacions a totes les formacions polítiques d'acord amb els vots obtinguts perquè puguin assistir com a públic a la cerimònia.  També hi haurà un espai reservat per als mitjans de comunicació que fan el seguiment de l'acte. Ràdio Canet retransmetrà, com sempre, el Ple en directe (107.6 fm) i Maresme Digital TV el gravarà per retransmetre'l complet posteriorment.

El Ple començarà puntualment a les 12.00 hores. L'iniciarà la secretària accidental de la corporació que donarà lectura de la certificació de la Junta Electoral de Zona sobre proclamació d'electes. Es constituirà la mesa d'edat, formada per la regidora de més edat (Sra. Cati Forcano) i pel regidor més jove (Sr. Ivan Aranda) que seran els primers a prestar jurament o promesa al càrrec que a partir de demà ocuparan.

Tot seguit juraran o prometran el càrrec, un per un, tots els regidors i regidores electes, fins arribar als 17 que composen el consistori canetenc. El pas següent serà la votació de l'alcalde, que serà individual i secreta. La mesa d'edat farà l'escrutini i la presidenta proclamarà d'alcalde o alcaldessa qui hagi obtingut la majoria absoluta dels vots (9 sobre 17) i, si ningú l'obté, qui encapçali la llista més votada pels electors.

Aleshores l'escollit com a alcalde o alcaldessa ocuparà el seient presidencial de la Sala i haurà de prometre o jurar el càrrec. És previst també un torn de paraula pels portaveus de les diferents formacions. 

A partir de demà, l'Equip de govern disposarà de 30 dies per fer la composició de les carteres i l'organigrama municipal que s'haurà de nomenar en un Ple extraordinari convocat per a tal efecte.

Els 17 càrrecs electes són els següents:

Per part de Convergència i Unió:


Jesús Marín Hernández
Laureà Gregori Fraxedas
M. Assumpció Sànchez Salbañà
Àngel López Solà

Per part d’Esquerra Republicana de Catalunya:


Blanca Arbell Brugarola
Ivan Aranda Mena
Lluís Llovet Bayer
Coia Tenas Martínez


Per part d’Unió Municipal de Catalunya:

Cati Forcano Isern
Albert Lamana Grau
Pere Xirau Espàrrech
Josep M. Masvidal Serra

Per part del Partit dels Socialistes:

Sílvia Tamayo Mata
Josep Cortés Maresma
Jordi Planet Rovira

Per part del Partit Popular:

Antoni Romero Carbonell
Manuel Almellones Conesa


Resultat eleccions municipals

^