ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Crònica del Ple extraordinari i urgent de 23 de novembre de 2023
 
Imprimir
Ple 23 de novembre de 2023

Tot i haver modificat la periodicitat de les sessions plenàries i passar a fer-ne un cada mes, s'ha convocat una sessió extraordinària i urgent, que no pot esperar al Ple ordinari de la propera setmana.  

Presideix l'alcalde Pere Xirau i hi són presents, 15 dels 17 càrrecs. No assisteixen al ple la regidora de SOM Canet, Raquel Serra i la del PSC, Arena Almada. 

DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓAprovació de la urgència

El primer pas abans de començar, és que s'aprovi la urgència de la sessió, pas indispensable per poder-la dur a terme. 

Temes econòmics - Intervenció La totalitat dels temes urgents són de caire econòmic: 

Aprovació de la modificació del pressupost MC 52/2023 crèdit extraordinari desfibril·ladors MA Expedient 1165/2023 5130   

El regidor d'Hisenda, Lluís Llovet, explica que els diners objecte d'aquesta modificació són els que corresponen a una delegació del servei de salut al Consell Comarcal, que no es va fer al seu dia. Diners que es destinaran ara a reposar un desfibril·lador que ha desaparegut d'un espai públic. 

Des del PSC demanen si té a veure amb el que ja es va portar a aprovació al Ple anterior, ja que també hi va haver una modificació que tenia a veure amb els diners de la delegació que no va arribar a fer-se. La regidora de Sanitat li respon. Hi ha un ball de xifres i com que no s'aclareixen, la regidora es compromet a revisar-ho al detall i donar els números exactes. 

La modificació pressupostària s'aprova per unanimitat. 

Aprovació de la modificació del pressupost MC 53/2023 casa conserge - coberta escola bressol Expedient 1627/2023 5154

El regidor d'Hisenda explica que es tracta d'una modificació possible perquè els Serveis Socials finalment no es traslladaran a la caseta del conserge, a la riera Gavarra, com estava previst.
Explica que l'Ajuntament ha traslladat els Serveis Socials des del carrer Narcís Monturiol fins al carrer Vall. L'espai s'ha adequat molt bé i s'ha considerat que ja no cal portar-los a la caseta del conserge.
Com que ara ja no hi aniran, els diners reservats es destinaran a arreglar la coberta de l'Escola Bressol El Palauet, que té filtracions. També s'han de renovar les instal·lacions tèrmiques i fer una nova instal·lació de plaques fotovoltàiques.
Llovet afegeix que d'altra banda, s'ha demanat una subvenció a la Generalitat per minorar el cost per l'Ajuntament. 

Des de l'oposició es feliciten que l'espai del carrer Vall satisfagui tothom i que els diners puguin anar a aquesta reparació. Des de la CUP demanen per quan de temps l'Ajuntament té contracte per al nou espai de Serveis Socials. Li responen 10 anys. Des del PSC, se cita el Ple en el qual es va debatre sobre el projecte per a la caseta del conserge. Eren 362mil euros. Però ara s'arriba fins a 382mil. Pregunten a què es deu aquest augment. 

El regidor Llovet ho explica: quan es crea una partida, s'ha de tenir en compte tot el que l'engloba. Una part important eren els 362mil però ara s'hi ha de sumar la direcció executiva i el pla de seguretat i salut dels treballs a fer al Palauet. I d'aquí l'increment. Però com que serà una licitació, és possible que qui guanyi sigui presentant una rebaixa d'aquests diners. 

Aquesta modificació també s'aprova per unanimitat. 

Aprovació de la modificació del pressupost MC 54/2023 crèdits extraordinaris consell d’infants pressupostos participatius Expedient 1627/2023 5208

El regidor d'Hisenda explica que es una modificació per fer inversions per al Consell d'Infants. Aquest cap de setmana passat s'ha donat inici al nou consell d'infants, que treballarà propostes que van néixer del primer consell, que va cloure al juny. Ara, un cop se saben les propostes, s'han de desglossar dins el pressupost municipal. Seran 16.000 euros a parcs i jardins i 4.000 euros que aniran per a esports. 

Des de l'oposició celebren que infants i joves participin. Des de Primàries es demana que els serveis públics d'esports i parcs i jardins estiguin en bon estat i cada any s'arrangin. Des de la CUP, es demana que les propostes que neixen del consell d'infants siguin vinculants de cara al pressupost de 2024.  Des del PP es prega que a Canet hi hagi joguines infantils per nens amb mobilitat especial. 

La regidora d'Educació comenta al Ple que són pressupostos d'inversions anteriors. Per això no s'ha fet actuacions de participació pública per escollir projecte, però des de l'Equip de Govern s'ha decidit modificar els pressupostos per fer algunes de les peticions sorgides del primer consell d'infants.
De cara al pressupost del proper any, ja hi haurà una partida d'inversions de 10mil euros i el consell anirà fent reunions amb propostes i s'anirà treballant. Això vol dir que el procediment serà diferent, amb mirada crítica dels propis infants i s'anirà mirant com fer-ho realitat. 


 

Com que es tracta d'un Ple extraordinari, no hi ha torn de precs i preguntes. L'alcalde Pere Xirau aixeca la sessió, que ha tingut una durada de 20 minuts, emplaçant els electes al Ple ordinari de la setmana que ve, 30 de novembre. 


Aquesta crònica s'elabora des del Servei de Comunicació municipal, d'acord amb els criteris de transparència que recomanen explicar com es prenen els acords i es desenvolupen les sessions plenàries i fer-ho de forma objectiva i que sigui fàcilment entesa per la ciutadania.

És un document complementari que acompanya a tota la informació oficial i els documents administratius relacionats, així com a la Vídeo acta, el sistema actual que utilitzem per a l'enregistrament en vídeo dels plens de la corporació.  

les cròniques del Ple

^