ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament es reuneix amb els veïns i veïnes dels habitatges de protecció oficial del Rial dels Oms
PUBLICAT Dilluns, 23.01.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic


Reunió OMICVisoren, l'empresa que gestiona els habitatges de protecció oficial ubicats al Rial dels Oms va anunciar un increment en el preu del rebut del gas i des d'aleshores el consistori ha fet costat als veïns de l'immoble i ha contactat amb diferents administracions per a trobar una solució.

Dilluns 23 de gener, l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, la regidora d'Habitatge, Raquel Serra i l'advocat de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) s'han reunit amb els veïns i veïnes dels habitatges de Rial dels Oms per explicar-los en quin punt es trobaven els contactes fets i quines opcions d'actuació tenen davant de l'anunci de Visoren d'incrementar el preu del subministrament del gas.

L'alcaldessa de Canet, Blanca Arbell, ha declarat que l'Ajuntament de Canet ha tingut converses amb Visoren i que, a partir d'un comunicat emès per ells donen a entendre que no tenen previst emprendre accions legals per el no pagament dels rebuts emesos al mes de gener. Alhora, la regidora d'Habitatge, Raquel Serra, ha explicat que es va posar en contacte amb l'Àrea d'Habitatge de la Diputació de Barcelona, la qual ha anunciat que Visoren té intenció d'obrir una via de diàleg amb els llogaters i que estan estudiant la legalitat del cobrament retroactiu de les factures d'energia.També ha contactat amb el Consell Comarcal del Maresme, amb el qual es reunirà aquesta setmana.

Per la seva banda, els veïns afectats han afirmat que tenen altres requeriments per l'empresa Visoren, com que els veïns i veïnes no tenen accés als comptadors o que no compleixen correctament amb el contracte de manteniment.

L'Ajuntament de Canet de Mar es compromet a vetllar perquè Visoren compleixi amb el contracte que té amb els veïns d'aquests habitatges. Així mateix, ja ha posat a disposició dels i les llogateres el servei de l'OMIC, per tal que puguin rebre assessorament i resoldre tots els seus dubtes. Igualment, el consistori treballarà també amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

l'Ajuntament de Canet es mostra crític davant d'aquesta situació. En aquest mateix sentit, també considera que els terminis donats per part de l'empresa, des de la primera comunicació i fins que les veïnes i veïns hagin de fer efectiu el pagament, no són adequats.

Hi ha més municipis afectats pel conflicte amb Visoren per l'increment del gas. La pujada de preu del rebut del gas als veïns i les veïnes dels habitatges de protecció oficial del Rial dels Oms no és un cas aïllat. Els municipis de Palafolls, Tiana, Sant Pol de Mar, Cunit, Calaf i Sant Fost de Campsentelles també han denunciat aquesta problemàtica amb l'empresa Visoren.

L'alcaldessa de Canet de Mar ha manifestat la disposició del consistori a treballar conjuntament amb els altres municipis, per fer front comú, coordinar-se i compartir problemàtiques. Abans, però, caldrà revisar les circumstàncies de cada cas, que probablement no seran idèntiques en totes les poblacions.

 informació relacionada:

NOTÍCIA | L'Ajuntament s'assessora per tal d'ajudar a les veïnes i els veïns dels habitatges dotacionals del Rial dels Oms

^