ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´accés de patinets elèctrics al transport públic estarà prohibit temporalment
PUBLICAT Dimecres, 11.01.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
A partir del dia 1 de febrer de 2023 i per un període de 6 mesos no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric.

patinetCom a conseqüència de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el passat 17 de novembre, fet que va generar ferits, danys materials, evacuació del tren i una gran alarma,  l’Autoritat Transport Metropolità ha decidit, que s’havia de prohibir temporalment, per un període de sis mesos, l’accés al transport públic dels patinets elèctrics i altres vehicles elèctrics de mobilitat personal.

Amb aquesta decisió preval el principi de seguretat preventiva que regeix per a la protecció de les persones usuàries, del personal que treballa al servei de transport públic i les seves instal·lacions.

Durant aquest període de sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés al transport públic de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. Aquest treball es desenvoluparà amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport: operadors, bombers, instituts de seguretat de vehicles, i altres.

S’impulsarà també l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així,  s’adaptaran els Bicibox per als patinets elèctrics i s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.

L'incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros.

D’altra banda, es recorda que, a partir de l’edat de 6 anys, totes les persones que viatgen en transport públic estan obligades a l’ús de la mascareta. INFORMACIÓ RELACIONADA NOTICIA| Entra en vigor la nova normativa que regula l'ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal

^