ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Entra en vigor la nova normativa que regula l'ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal
PUBLICAT Dijous, 10.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El passat 18 d’octubre, el ple municipal van aprovar definitivament les modificacions de l’Ordenança Municipal de Circulació. Entre les modificacions que s’introdueixen en aquesta normativa hi ha la regulació de l’ús dels patinets elèctrics i altres Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

nova mobilitat

 Com i per on cal circular amb patinet La nova ordenança de mobilitat regula com moure'ns per Canet d'una forma segura i sostenible per conciliar la circulació de vehicles afavorint i protegint els vianants.

Els patinets elèctrics i els altres vehicles de mobilitat personal (VMP) són un vehicle més i estan obligats a seguir les normes de circulació. No respectar-les pot suposar una sanció d'entre 100 i 1000 euros.

Quina edat he de tenir per poder conduir un patinet elèctric? L'edat mínima per conduir-ne un són 16 anys. Quantes persones poden anar damunt del patinet?Només pot anar-hi una sola persona per patinetPuc circular per la vorera?La circulació de VMP s'ha de realitzar per la calçada, per les vies ciclistes i per zones especialment habilitades. He de portar casc?Sí, per circular amb VMP és obligatori portar casc.

En cas de desplaçar-se de nit, cal portar una llum blanca al davant i una vermella al darrere, i peces de roba reflectants.Necessito carnet de conduir per portar un patinet o VMP?No, però la persona que utilitza un VMP té consideració de conductor i, per tant, cal respectar les normes de circulació com la resta de vehicles. Els conductors de VMP han d'adoptar les mesures necessàries per garantir la convivència amb la resta de vehicles i persones.

Velocitat No es pot circular a més de 25 km/h per les calçades de les vies amb la velocitat limitada a 30 km/h. Prohibit circular per vies de més de 50 km/h.

Dispositius electrònics No es pot fer servir el telèfon mòbil ni circular amb auriculars.

Consum No consumeixis drogues. No pots superar la taxa de 0.25mg/l d'alcoholèmia. En menors, la taxa és 0.

 més informació

Flyer informatiu Mobilitat VMP

Flyer informatiu Mobilitat VMP

Fitxer: Flyer_Ordenanca_mobilitat_VMP.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 3.8 MB

^