ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet commemora el dia mundial de la prematuritat el dimecres 17 de novembre
PUBLICAT Dilluns, 15.11.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
imatge web prematuritat

Il·luminem de color lila la façana de la Biblioteca, per fer-nos ressò del Dia Internacional del Prematur. Serà aquest dimecres, 17 de novembre i s'il·luminarà l'equipament al vespre i durant part de la nit.

La iniciativa respon a la petició de diverses pesones, que han demanat que contribuïm a generar sensibilitat i consciència sobre el naixement prematur i les conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini pot tenir aquest fet sobre les nenes i els nenes que neixen abans d'hora.

Al voltant del 7% dels nadons a Catalunya, és a dir uns 4.500 nadons neixen cada any abans de temps. Sortosament s'ha avançat molt i tot i que la major part dels prematurs no presenten seqüeles greus, cal destacar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que pot fer que molts pares i mares hagin de deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un correcte procés maduratiu.

De fet, la prematuritat extrema és equiparada per Reial Decret com una malaltia greu. L'Associació de Prematurs de Catalunya "Som Prematurs" https://somprematurs.cat/  és molt activa i dona suport a les famílies que es troben en aquesta situació. Consulteu al seu web els actes previstos per al Dia Internacional del Prematur aquest 2021.

^