ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Coneixem els resultats de l'estudi sobre de la qualitat de l´aire del nostre municipi
PUBLICAT Dimarts, 04.05.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Qualitat aire unitatL’Àrea de Media Ambient de l’Ajuntament ha rebut els resultats de l’estudi de l’aire que es va dur a terme Canet de Mar entre els mesos de setembre, octubre i novembre de l’any 2020. 

Aquest estudi s’ha pogut dur a terme mitjançant una subvenció de la Diputació de Barcelona, sol·licitada per l’Ajuntament a través de l’Àrea de Medi Ambient. L’atorgament d’aquesta subvenció va permetre que s’instal·lés una unitat mòbil a la Plaça Macià per tal de mesurar quina és la qualitat de l’aire al nostre municipi.

L’objectiu d’aquest estudi és conèixer la qualitat de l’aire en el municipi i observar l’evolució dels contaminants.

Conclusions La legislació vigent marca uns límits admissibles a partir de valors mesurats en el període d’un any. Per tant, la seva comparació amb els valors obtinguts en aquest període d’estudi ens dóna només una referència respecte la probabilitat que un contaminant es trobi per sota o per sobre dels límits. No es pot assegurar si al llarg de l’any el contaminant superarà o no els límits establerts. És per això que els valors es consideren indicatius de la qualitat de l’aire.

  • Diòxid de nitrogen (NO2). En aquest període de 66 dies de mostreig no s’ha superat cap vegada el valor límit horari de 200 μg/m3, la mitjana del període de 26 μg/m3 és inferior al valor límit anual de 40 μg/m3. Si durant la resta de l’any les concentracions són similars a les mesurades aquests dies, no se superarà el valor límit establert per a la protecció de la salut humana, ni tampoc el valor guia de 40 μg/m3 recomanat per l’OMS.

Dioxid de nitrogen

  • Partícules de mida inferior a 10μm (PM10). En aquest període de 68 dies de mostreig de partícules PM10 s’ha superat 2 vegades el valor límit diari de 50 μg/m3, la mitjana del període ha estat de 19 μg/m3 que és inferior al valor límit anual de 40 μg/m3. Si durant la resta de l’any les concentracions són similars a les mesurades aquests dies, no se superaran els valors límits establerts per a la protecció de la salut humana. Tampoc se superarà el valor guia de 20 μg/m3 que recomana l’OMS. Cal destacar que les 2 superacions del valor límit diari han coincidit amb la declaració d’episodi ambiental per contaminació de partícules PM10.

suspenció

  • Ozó (O3). Durant aquest període de 66 dies no s’ha superat cap vegada el valor objectiu diari per a la protecció de la salut de 120 μg/m3 durant 8 hores. Tampoc s’ha superat el valor vuit horari de 100 μg/ m3 que recomana l’OMS. No s’ha superat ni el llindar d’alerta a la població ni el llindar d’informació.

ozo

Cosulta l'estudi complet aquí.

Estudi qualitat aire Canet de Mar

Estudi qualitat aire Canet de Mar

Fitxer: 2021_Estudi_Qualitat_Aire_Canet_DIBA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 29
Mida: 977.55 kB

^