ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient instal·la una unitat mòbil per mesurar la qualitat de l'aire
A la plaça Macià durant dos mesos
PUBLICAT Dijous, 24.09.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

 unitat mòbil qualitat de l'aire

Una subvenció de la Diputació, sol·licitada per l'Ajuntament a través de l'Àrea de Medi Ambient, ens ha permès instal·lar una unitat mòbil que mesurarà la qualitat de l'aire a Canet.  La unitat s'ha ubicat a la plaça Macià i s'hi estarà durant dos mesos.

Per a què serveix i què mesura la unitat?

Els estudis que es fan amb les unitats mòbils permeten conèixer la qualitat de l'aire en zones que no tenen una vigilància continuada. Els analitzadors i els captadors que porten instal·lats mesuren les concentracions dels contaminants en continu. Les dades obtingudes s’envien a la central on un tècnic especialista n’analitza el comportament i valida les dades. Són unitats que mesuren les concentracions dels contaminants que més preocupen per l’impacte que tenen a la salut de les persones i que són: diòxid de nitrogen (NO2),  partícules en suspensió (PM10 i PM2.5) i ozó (O3).

La unitat mòbil s’ha d’instal·lar en una zona on la mostra que capti ha de ser el mes representativa possible, sense apantallament per murs o cases a escassos metres, ni arbres a sobre dels punts de captació, ni focus emissors directes. L'Ajuntament ha facilitat la connexió elèctrica i n'assumirà les despeses.

Si en voleu saber més, entreu al web de la Diputació de Barcelona:

infografia web Diputació de Barcelona

^