ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Arxiu municipal commemora el dia internacional dels arxius
PUBLICAT Dimecres, 10.06.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, per commemorar que la UNESCO va crear el Consell Internacional d´Arxius el 1948. Al voltant d´aquest dia, els arxius catalans  organitzen una setmana d'activitats culturals, entre les quals hi ha, per exemple, exposicions, conferències, visites i jornades per donar a conèixer i promoure les funcions i les instal·lacions dels arxius.

Enguany, la situació provocada per la crisi sanitària del coronavirus ha impedit que es poguessin fer tots els actes que normalment es plantegen i molts arxius han optat per oferir continguts digitals. És per aquest motiu que l'Arxiu Municipal no renuncia a obrir les seves instal·lacions a la ciutadania durant aquests dies i us presenta un breu vídeo on ensenya un tast del que podríem veure en una visita a l´arxiu.

Així mateix, us recordem que la campanya "Arxivem la Covid-19. Memòries d'un confinament" continua oberta recollint material per completar un arxiu de la memòria popular sobre com afecta la crisi de la pandèmia al poble. Les persones que vulguin contribuir amb la seva aportació es poden adreçar al correu canet.arxiu@canetdemar.cat.

L´Arxiu Municipal  garanteix la conservació del patrimoni documental de la vila i el seu accés a la ciutadania. En els dipòsits es conserva documentació produïda per l‘Ajuntament, des del segle XVII fins a l'actualitat, a més a més de fons i col·leccions de procedència privada, cedits i donats per particulars i entitats.

Esperem que el vídeo us animi a visitar l´Arxiu en persona, quan torni la normalitat, per veure les seves instal·lacions i els petits tresors que custodia. Us convidem a fer-ho,  perquè veure i tocar els documents originals té un impacte emocional que no és el que es té només mirant la imatge.

^