ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Catàleg de Serveis
Església parroquial de Sant Pere i Sant Pau
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
 • COM CONTACTAR-HI
   
 • Presencialment: 
  Plaça de l'Església
 • Telèfon: 
  93 794 03 94
 • Informació adicional

  L´emplaçament de l´església és a la zona de can Bigues, un espai una mica elevat entre la riera Buscarons i el torrent de Lledoners. La tria de lloc va ser un motiu de disputa entre la gent de mar i la gent de pagès, però finalment van guanyar els mariners.
  L´any 1579 es va posar la primera pedra de l´actual església parroquial, beneïda a sant Pere, sant Pau i sant Benet.
  L´església que avui tenim és força diferent de la que van veure els habitants del segle XVI. En un principi no hi havia el campanar, la façana no estava esgrafiada i la nau era més curta. Com a elements ornamentals tan sols tenia la rosassa i tres finestres que allotjaven les campanes.
  És en aquesta mateixa època quan agafa la màxima esplendor la Capella de Música de la parròquia.
  Al segle XVIII es va començar a construir el campanar gràcies al creixement econòmic que havia aportat el comerç marítim. El rellotge es va instal·lar molts anys després de la construcció del campanar, en concret el 1880. La col·locació d´un rellotge va venir motivada per les noves necessitats de la vida industrial. Avui dia, però, queden poques restes de l´esplendor d´aquesta segona fase. La Guerra Civil va comportar la crema del temple. De resultes del foc del 1936, l´església va quedar molt malmesa i només va quedar dreta la part més antiga de la nau gòtica. Els treballs de reconstrucció de la nau van començar l´any 1942 a través de l´estil neogòtic.
  D´aquests treballs de reconstrucció, la part més interessant cal veure-la a la capella fonda o també dita del Santíssim. Tot i que l´obra es va fer entre el 1947 i el 1950, tota la decoració és barroca i segueix les directrius del nou règim. Un dels elements més significatius són les columnes salomòniques originals dels segles XVI o XVII portades expressament des d‘un convent d´Àvila.
  La reforma més recent es va produir el 1998, quan es va esgrafiar la façana seguint el model barroc original a través del projecte de Francesc Bassas. Al damunt de la porta d´entrada hi ha una petita escultura de sant Pere que està emmarcada dins d´una fornícula.

 • Categoria
  Altres serveis
 • església parroquial

^