ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Cultura
Biblioteca P. Gual i Pujadas
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
 • Descripció del servei

  La Biblioteca és un centre local d'informació, d'accés lliure i gratuït, que atén consultes sobre qualsevol qüestió del vostre interès. Acull activitats per a totes les edats i interessos: d'animació a la lectura, exposicions, presentació de llibres, conferències, tallers i narracions de contes per a infants i per a adults o intervencions setmanals a la ràdio local.

  La Biblioteca forma part de la Xarxa de Biblioteques i és de l'Ajuntament de Canet de Mar, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona

 • Horari

  Horari obertura Biblioteca

  Horari obertura Biblioteca

  Fitxer: HORARI_OBERTURA_BIBLIO.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 1
  Mida: 834.38 kB


 • COM CONTACTAR-HI
   
 • Presencialment: 
  Riera Sant Domènec, 1, A
 • Telèfon: 
  Telèfon: 93 795 60 37
 • Fax: 
  Fax: 93 794 31 54
 • Correu electrònic: 
 • Emplaçament
 • Informació adicional

  Reglament d'ús de la biblioteca

  Feu aquí la vostra cerca al catàleg de la xarxa:

  Notícies: 

  Àlbums de fotos:

  En Tano a la Biblioteca
  Recull d'imatges de la Biblioteca
  Obres de renovació de la instal·lació elèctrica
  El club de lectura se'n va a l'Auditori

 • Documents i enllaços

  Breu història

  - Primer emplaçament de la biblioteca popular

  La biblioteca de Canet va tenir el seu primer emplaçament  al passeig de la Misericòrdia, 13, en un edifici inaugurat el 8 de desembre de 1919 . Aquest va ser un edifici construït per Lluís Planas i Calvet quan la Mancomunitat es va proposar crear una Xarxa de Biblioteques Populars als pobles de Catalunya.

  - Actual ubicació de la biblioteca popular

  Ateneu 2005 L'any 1999 el servei de biblioteca es va traslladar a un edifici modernista, l'Ateneu Canetenc, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

  Les germanes Maria i Mariana Bosch van encarregar a Lluís Domènech i Montaner aquest edifici, que va ser el primer que va fer l´arquitecte a Canet, l´any 1885. Volien fer una societat recreativa amb el nom d´Ateneu Canetenc que estaria al servei del Partit Liberal en contraposició al Casino Canetenc que era la seu del Partit Conservador.

  La Societat Ateneu Canetenc es va dissoldre el 1893 i el 1895 va passar a ser la seu del Foment Catalanista fins al setembre de 1923, moment en què el general Primo de Rivera va fer el cop d´estat. El 1924 ja era l'edifici on es concentrava l´Ateneu Obrer i després de la Guerra Civil espanyola es va convertir en el Centro de Educación i Descanso. Des de 1999 és la seu de la Biblioteca P. Gual i Pujadas.

  Hem de situar l´Ateneu dins dels inicis del modernisme. Respecte a l'edifici en concret, podem ressaltar la cantonada, que va ser convertida en una mena de frontissa que donava pas al carrer Ample. Tancant la part superior de la façana, trobem un treball de forja representant dos gossos o dracs enfrontats. Al balcó de ferro forjat corregut de la façana hi ha representats elements vegetals i diferents escuts que intenten donar solució a l´origen de la paraula Canet (del llatí cannetum (canyissers), o can (gos)). També hi ha referències mitològiques als estucats amb representació de l´al·legoria de la dansa i el teatre.

  La biblioteca porta el nom del franciscà canetenc Pere Gual i Pujadas.

  L'edifici de l'Ateneu

  Apunts d'història local

 • Categoria
  Cultura i festes
 • Penell Ateneu canetenc

^