ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Mescla generacional i grans dosis de civisme i bon rotllo al Canet Rock 014
PUBLICAT Dimarts, 08.07.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La ressaca de després del Festival Canet Rock 014 ha estat molt lleugera. D'una banda perquè la immesa majoria dels assistents han estat persones de totes les edats que han transitat amb entusiasme i alegria encomanadissa per les rieres Sant Domènec i Gavarra i de l'altra, potser, perquè aconseguir una beguda als bars del recinte era feina feixuga i llarga. Aquest darrer ha estat un els punts negres del Canet Rock, que l'organitzadora Sunmusic ja s'ha encarregat d'explicar i demanar públicament disculpes. Les llargues cues per als tiquets de begudes i menjar, l'esgotament d'alguns productes, la mala distribució de lavabos i també la fallada de les telecomunicacions, que no van permetre fer ús dels 3G dels dispositius per enviar i intercanviar imatges durant tot el festival, han estat denunciats pel públic a les xarxes i justificats i excusats pels organitzadors. Tot és millorable i ja se n'ha pres bona nota. Però sortosament, el Canet Rock 014 ha brillat per sobre de tot i ha estat un cap de setmana especial, excepcional i esplèndid.

Canet Rock 014 - comunicació    Canet Rock 014 - comunicació

En primer lloc per la paciència dels vilatans, que s'han sabut adaptar i sobretot, gaudir, d'un poble ple a vessar. Però també dels botiguers, comerciants, restauradors i de les entitats que han sortit al carrer, han treballat de valent i han atès hores i hores l'allau de persones que s'hi han acostat. Gràcies a l'organització de les fires d'Artesania, Estelània i al Cannetum Rock. També als promotors de la campanya T'estimo Canet i a tots els qui hi heu col·laborat. Al Canet Rock hem pogut veure cotxets amb nadons, joves que comencen a sortir, d'altres que ja fa temps que surten i alguns dels que ja sortien als anys 70. Des de les cinc de la tarda de dissabte, el recinte del Pla d'en Sala va anar-se omplint fins arribar a veure's, entre les 7 i les 8 del vespre, una autèntica munió de persones enfilant el tram final de la riera Gavarra. La llarga llista d'artistes i grups participants ha aconseguit l'objectiu, fer vibrar el públic, que reconeix majoritàriament haver viscut moments molt emotius i especials. Ens resistim a comparar l'esperit dels anys 70 amb la realitat d'avui. Tot i així, és inevitable trobar punts de reivindicació que són comuns ahir i avui.

Canet Rock 014 - comunicació   Canet Rock 014 - comunicació

La nit va ser molt llarga, superant en gairebé dues hores l'horari previst de finalització dels concerts. Entre dos quarts de vuit i les deu del matí, els trens marxaven ben plens de Canet, mentre a la platja hi quedaven els que es resistien a marxar i preferien un bany o fer cura de son a la sorra de la nostra platja. Tot això a l'hora que els serveis de neteja començaven la feina, els treballadors de comunicació preníem les darreres imatges i la policia restablia la normalitat del trànsit.

Destacar que no hi ha hagut cap problema rellevant pel que fa a la seguretat i la mobilitat i les 115 assistències mèdiques que hi va haver durant la nit, van ser totes lleus. L'Ajuntament ha fet, això sí, un requeriment a les companyies energètiques i de telefonia perquè aclareixin els problemes de connexió que hi va haver. Que se n'anés la llum en vàries ocasions a la població, no hauria de tenir res a veure amb el festival, ja que els organitzadors tenien generadors autònoms. De fet, també hi va haver talls a poblacions veïnes.

Des d'aquí l'agraïment de l'Ajuntament i en nom seu de l'alcalde i dels regidors que han estat al capdavant de les àrees que han treballat de forma extraordinària aquests dies: Cultura, Medi Ambient, Obres i Serveis, Promoció Econòmica, Sanitat, Seguretat Ciutadana i Comunicació.  Gràcies Canet !

Ja podeu veure el reportatge de vídeo de tot el cap de setmana. Mentre l'acabem de muntar, us anem omplint l'àlbum de fotografies del Canet Rock 014:

Canet Rock 014 - Comunicació

Recull d'imatges del matí de dissabte abans de la celebració del Canet Rock:

I el reportatge del festival del Canet Rock 2014:

Vegeu també el vídeo de la Fira Estelània:

Informació relacionada

^